Αρχική seleo Θέμα Ξανά τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Ξανά τα δωρεάν self test από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Θα επαναχορηγούνται ξανά δωρεάν self test από τα φαρμακεία Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφάσισε η ΣΥΦΑ, πριν από λίγο. Έτσι η διανομή των self test ξεκινάει άμεσα προς τα φαρμακεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς εκτιμήθηκε ως θετικό βήμα η συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου υγείας την τετάρτη με τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες σταμάτησαν  όλα τα φαρμακεία τη δωρεάν διάθεση των self-tests και σε αυτήν την απόφαση οδήγησε η διαρροή ότι τα τεστ θα διανέμονται πλέον από διαφορετικά κανάλια διανομής και όχι μόνο από τα φαρμακεία.

Η ανακοίνωση του ΦΣΘ

Αρχίζει από σήμερα και πάλι η διάθεση των δωρεάν self tests από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.

Το σκεπτικό της νέας απόφασης είναι ότι επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο οποίος ήταν να κινητοποιηθούν τόσο η πολιτεία όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και να ορίσουν συνάντηση ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests. Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί.

Με αίσθημα ευθύνης, ειδικά για τους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων, ο ΦΣΘ εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, όπως δεκαετίες τώρα πράττουν οι φαρμακοποιοί της χώρας.

 

- Advertisement -

Must Read

- Advertisement -S-