Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝασιούλας κατά Ζέρβα: Προσφυγή για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου ΔΣ

Νασιούλας κατά Ζέρβα: Προσφυγή για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου ΔΣ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης: “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, Ιωάννης Νασιούλας υπέβαλε προσφυγή στον Ελεγκτή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης περί εκλογής νέου Προέδρου.

Ο κ. Νασιούλας στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι η σύγκληση της Ειδικής Συνεδρίασης για την εκλογή νέου προέδρου είναι άκυρη.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Ιωάννη Νασιούλα:

“Υπέβαλα Προσφυγή στον Ελεγκτή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης περί εκλογής νέου Προέδρου, στην θέση του αξίου και ευρέως αποδεκτού κ. Δρόσου Τσαβλή.

Η σύγκληση της Ειδικής Συνεδρίασης της 7ης Μαρτίου 2021 προειδοποίησα τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης πως είναι άκυρη. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αγνόησε τις εκκλήσεις μου και την νομιμότητα: επέμεινε να λάβει χώρα συνεδρίαση του ΔΣ με υπογράφουσα την πρόσκληση την δημοτική σύμβουλο κα Ιωάννα Σπανού, ενώ η κα Σπανού είχε ήδη υποβάλει την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη Ζέρβα και συνεπώς η πρόσκληση την οποία υπέγραφε ήταν αυτοδικαίως άκυρη.

Και μόνος και μετά πολλών, απείχα από την συνεδρίαση-πραξικόπημα.
Στην αρχή της συνεδρίασης, δεν αναγνώστηκε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κας Ιωάννας Σπανού από την φυλλορροούσα παράταξη Ζέρβα: ακόμα και σήμερα, η Ιωάννα Σπανού λογίζεται μέλος της δημοτικής παράταξης Ζέρβα, γιατί της στερήθηκε το δικαίωμα που της δίδει ο νόμος να δηλώσει την ελεύθερη βούλησή της να μην προσμετράται στην παράταξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μείζον θεσμικό και ηθικό σκάνδαλο, που έρχεται σε συνέχεια της συκοφαντικής εκστρατείας λάσπης εις βάρος του Προέδρου Δρόσου Τσαβλή. Στηρίζω την απόφασή του να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι συκοφάντες του, που ψευδώς τον εμφάνισαν να έχει διαπράξει ατόπημα τουλάχιστον “ηθικής τάξης”.

Τα μικρά και τα μεγάλα πραξικοπήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης “δια χειρός” Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν θα γίνουν ανεκτά.

Εφεξής, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα