Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜητροπολίτης Βαρνάβας: Δεν είδα τον Διάκονο, ήταν σε καραντίνα

Μητροπολίτης Βαρνάβας: Δεν είδα τον Διάκονο, ήταν σε καραντίνα

Δεν τον είχα δει τον Διάκονο επί 17 μέρες ήταν σε καραντίνα», δήλωσε σε αποκλειστική τηλεφωνική συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, μετά την ανίχνευση του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Βαρνάβας, ο διάκονος είχε περάσει τον ιό τον μήνα Νοέμβριο εμφάνισε να είναι ξανά θετικός στον ιό ενώ είχε αντισώματα.

Ο Σεβασμιότατος πρόσθεσε πως «απέχει περίπου 17 μέρες, είναι σε καραντίνα, δεν σκόρπισε δηλαδή τον ιό δεν έχομε διασπορά όπως λέγεται, αλλά τώρα τα δείγματα πήγαν στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και σήμερα ο ΕΟΔΥ είπε ότι αυτό είναι μεταλλαγμένος ιός».

Στην ερώτηση πώς έγινε αυτό, πώς μολύνθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό, ο Μητροπολίτης Βαρνάβας είπε, «δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό, δεν έχει απαντηθεί. Είπαν μήπως από τα παιδιά του που είναι στον Παιδικό Σταθμό, διάφορα πράγματα, αλλά απάντηση ακόμα δεν υπάρχει».

Όταν ερωτήθηκε πως αισθάνεται ο Διάκονος, ο Μητροπολίτης είπε, πως, «είναι πάρα πολύ καλά, ασυμπτωματικός θα λέγαμε, έχει συμπληρώσει τον κύκλο των 17 ημερών σε καραντίνα, είναι πάρα πολύ καλά, και οι οικείοι του στο σπίτι αισθάνονται καλά, αλλά έγινε αυτή η αναστάτωση διότι τώρα απαντήθηκε ότι το τεστ που εστάλη στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα τελικά ήταν μετάλλαξη ενός στελέχους του ιού».

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αισθάνεται πολύ καλά όπως είπε, «αισθάνομαι πολύ καλά, δεν τον είχα δει τον Διάκονο επί 17 μέρες ήταν σε καραντίνα».

Όταν ρωτήθηκε τι κλίμα επικρατεί στη Μητρόπολη και γενικότερα στην Ελλάδα, είπε, «ησυχία» και συμπλήρωσε «γενικότερα η Θεσσαλονίκη πέρασε μια δοκιμασία αλλά τώρα με τη χάρη του Θεού είναι πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι έχουν μάθει σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής δηλαδή υπακούοντας στα κελεύσματα των επιστημόνων, αυτή την περίοδο είναι πάρα πολύ καλά. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, προσευχή και αγάπη για να περάσουμε και αυτή τη δοκιμασία».

Αναφορικά για τα εμβόλια είπε, πως «αυτό είναι επιστημονικό θέμα και πρέπει να υπακούμε στους γιατρούς. Είχαμε οι πατέρες μία πάρα πολύ ωραία διαδικτυακή συνάντηση παρουσία Θεολόγων, λοιμοξιολόγων και του κ. Τσιόδα, ήταν σπουδαία και απαντήθηκαν πολλά θέματα».

«Η πρώτη ανίχνευση του νοτιο-αφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση με την εξαίρετη συνεργασία της Μητρόπολης και των ανθρώπων των ενοριών που εμπλέκονται προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούμε το μονοπάτι των επαφών», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς για το κρούσμα απάντησε:

«Δεν γνωρίζουμε από που προήλθε. Γι αυτό γίνεται ιχνηλάτηση, για να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε ενδείξεις και θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζεται».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα