Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΛαγκαδάς: Συμφωνία μετεγκατάστασης και παραμονής του Κτηματολογικού Γραφείου και του Υποθηκοφυλακείου στην...

Λαγκαδάς: Συμφωνία μετεγκατάστασης και παραμονής του Κτηματολογικού Γραφείου και του Υποθηκοφυλακείου στην πόλη

Συμφωνία για την μετεγκατάσταση και διατήρηση στον Λαγκαδά του Κτηματολογικού Γραφείου και του Υποθηκοφυλακείου, επιτεύχθη σε συζήτηση υπό την παρουσία της δημάρχου Λαγκαδά, κας. Νίκης Ανδρεάδου.

Πρόκειται για μια συμφωνία που επιτεύχθη στο πλαίσιο συνάντησης της κας Ανδρεάδου, με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ, κ. Βαφειάδη Δημήτρη, την προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Λαγκαδά, κα. Τουλή Χαρά, και τον κ. Βλαχοπαναγιώτη Ιπποκράτη, συνεργάτη του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη. Σε αυτή συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την μεταφορά του Κτηματολογικού Γραφείου και του Υποθηκοφυλακείου Λαγκαδά, το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του έχοντας συμπληρώσει 110 χρόνια ζωής, στο κτήριο ιδιοκτησίας του ΓΟΕΒ στο κέντρο της Θεσσαλονικώτικης κωμώπολης.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Λαγκαδά αιτήθηκε την ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών, ώστε το κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί το Κτηματολογικό Γραφείο να είναι έτοιμο προς χρήση και απολύτως λειτουργικό πριν από τα τέλη του 2024: “Με την διατήρηση του Κτηματολογικού Γραφείου στο Λαγκαδά επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί από το Δήμο Λαγκαδά, της καλύτερης, δηλαδή, εξυπηρέτησης των δημοτών μας από όλες τις Δημοτικές Ενότητες και της αποφυγής μεγάλης ταλαιπωρίας τους. Ικανοποιήσαμε, επίσης, το αίτημα του νομικού κόσμου του Δήμου Λαγκαδά. Αν δεν είχε δοθεί η λύση της μετεγκατάστασης, οι δημότες μας, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι θα ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται στην Θεσσαλονίκη. Κινηθήκαμε άμεσα, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και πριν από μερικούς μήνες, όταν πετύχαμε, τότε, να διατηρήσουμε στο Λαγκαδά την Περιφερειακή Έδρα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα