Αρχική Θεσσαλονίκη Κυβερνητικές πηγές για Θεσσαλονίκη: Καμία συζήτηση για μίνι lockdown

Κυβερνητικές πηγές για Θεσσαλονίκη: Καμία συζήτηση για μίνι lockdown

Με το επίπεδο του υγειονομικού συναγερμού για τη Θεσσαλονίκη καθώς και για άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας να βρίσκεται στο «κόκκινο», κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν με κατηγορηματικό τρόπο τη λήψη οριζόντιων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς. «Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση και κανένα ενδεχόμενο για lockdown ή μίνι lockdown οπουδήποτε. Τελεία και παύλα», αναφέρουν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρίνιζαν ότι η εφαρμογή επιπλέον περιορισμών σε τοπικό επίπεδο δεν συνιστά μίνι- lockdown. Όπως έγραφε το CNN Greece ασφαλείς πληροφορίες από ομάδα επιδημιολόγων και εμπειρογνωμόνων οι οποίοι συνεδρίασαν την Τρίτη, αναφέρουν ότι η Θεσσαλονίκη καταγράφει πλέον πολύ ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα- με 435 κατεγεγραμμένα κρούσματα.

Το γεγονός ότι οι νοσηλείες στις ΜΕΘ έχουν αρχίζει να πιέζουν το υγειονομικό σύστημα, αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στον εμβολιασμό, έχουν ως αποτέλεσμα, η πόλη να βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού, δηλαδή στο κόκκινο.Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων όμως, διαπίστωσαν ότι και η Λάρισα (με 183 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν την Τρίτη) διαγράφει την ίδια πορεία.

Μέλη της Επιτροπής, σχολίαζαν στο CNN Greece, ότι δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο πόλεις βρίσκονται σήμερα στο κόκκινο, καθώς είναι πόλεις που κατοικούνται από πολλούς φοιτητές, και άρα υπάρχει έντονος συγχρωτισμός, διενέργεια πολλών κορωνοπάρτυ και φυσικά καθόλου προσοχή και τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.Αυτό που βαραίνει ιδιαίτερα στην ζυγαριά, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, είναι ότι στη Θεσσαλονίκη καταγράφονται σχεδόν τα μισά κρούσματα με κορωνοϊό, στο σύνολο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, είχαν επισκεφθεί την συμπρωτεύουσα, με στόχο να διαπιστώσουν από κοντά την επιδημιολογική κατάσταση.

Μάλιστα, είχαν δηλώσει ότι η επίσκεψη ήταν περισσότερο προληπτική και απέκλειαν το ενδεχόμενο ενός απαγορευτικού, βλέπουμε ωστόσο ότι μία εβδομάδα μετά, η Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ante portas για το lockdown «σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού».Και όταν μιλάμε για απαγορευτικό, στην φάση αυτή, εννοούμε σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, απαγόρευση της κυκλοφορίας από 1 έως 6 το πρωί και απαγόρευση της μουσικής στα αντίστοιχα κέντρα διασκέδασης. Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα που ο καιρός είναι αίθριος και ο κόσμος δεν βρίσκεται κλεισμένος σε εσωτερικούς χώρους.

 

Πηγή:Cnn.gr

- Advertisement -

Στοίχημα σε πολλά…μέτωπα

Black Friday στο eshop.mymarket.gr

Τα combo bet ανεβάζουν την απόδοση

Must Read