Μόλις 6 με 7 τμήματα είναι κλειστά σε όλη τη χώρα ύστερα από κρούσματα κορωνοϊού. Αυτό είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Επανέλαβε, δε, πως τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών σε σχέση με τον Αύγουστο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ είπε ότι τα τεστ αυξάνονται για να περιοριστεί η διασπορά, και τόνισε πως πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στο κράτος, καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα, αλλά, όπως λέει, πρόκειται για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».
Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε πως τα τμήματα που έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα είναι κάτω από 10, περίπου 6-7 τμήματα, σε πάνω από 80.000 της επικράτειας. Μάλιστα, σημείωσε πως περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε περιοχές που οι ενήλικες παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, «γι’αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας».
«Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο», αναφέρει η Νίκη Κεραμέως για τις αντιδράσεις κατά των εμβολίων και όπως είπε έχουν κατευναστεί με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.
Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει πως πέρυσι οι αντιδράσεις επικεντρώνονταν στη μάσκα και στο αν τα παιδιά έχουν αρκετό οξυγόνο.
Σύμφωνα τώρα με τον κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας για τα κλειστά σχολεία στη χώρα, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, η κατάσταση έχεις ως ακολούθως:
Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου θα είναι κλειστά τα τμήματα της Β’ τάξης στο Ιδιωτικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης στη Φλέμινγκ (ΙΚΘ) και στο ημερήσιο Γυμνάσιο Καλλιθέας στο Ωραιόκαστρο η τάξη Α2 μέχρι και τις 14 του μήνα.