Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΚαταδίωξη διακινητή στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβε στο πορτ- μπαγκάζ μετανάστες

Καταδίωξη διακινητή στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβε στο πορτ- μπαγκάζ μετανάστες

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ασπροβάλτας, εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

 

Συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός οδηγός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

 

Σημειώνεται ότι, ο 22χρονος, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα και μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, προσπάθησε να διαφύγει πεζή. Έπειτα από καταδίωξη συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Κατά τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών δύο παράνομα μεταφερόμενα άτομα.

 

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν δέκα (10) ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

 

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

 

 

 

 Διαβάστε Ακόμα