Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΚαταγγελία: Προσλήψεις χωρίς δημόσια ανακοίνωση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Καταγγελία: Προσλήψεις χωρίς δημόσια ανακοίνωση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Για «προσπαθεία» να δημιουργήσει μηχανισμό και «στρατό» μέσω της διαδικασίας των προσλήψεων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης  η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ σημειώνοντας ότι η διοίκηση Ζέρβα προχώρησε σε προσλήψεις συμβασιούχων χωρίς «δημόσια ανακοίνωση».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΔΑΣ αναφέρει:

Ανακοινώθηκαν, στις 18 και 19 Γενάρη, οι προσλήψεις 70 περίπου συμβασιούχων, με 8μηνη σύμβαση, σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου Θεσ/νίκης (καθαριότητα, δημοτική αστυνομία κ.α.). Οι προσλήψεις έγιναν με «κατεπείγουσες» διαδικασίες λόγω της πανδημίας, όπως προβλέπεται από νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Αρκετοί δήμοι προχώρησαν σε ανάλογες προσλήψεις. Τήρησαν, όμως, διαδικασίες και ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις, για να μπορεί να υποβάλει αίτηση πρόσληψης ο κάθε άνεργος και ενδιαφερόμενος. Το παραπάνω δεν ακολουθήθηκε στον δήμο Θεσ/νίκης, όπου δεν έγινε δημόσια ανακοίνωση, αλλά ειδοποιήθηκαν συγκεκριμένα άτομα να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης. Το ίδιο έπραξε η διοίκηση του δήμου και το προηγούμενο διάστημα.

Σε διαδικασία ονοματολογίας και ανθρωποφαγίας δεν θα μπούμε. Η απόφαση και τα ονόματα όσων προσελήφθηκαν είναι αναρτημένα στο σύστημα «διαύγεια» του δήμου. Μόνη υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η διοίκηση του δήμου που, εκμεταλλευόμενη τη νομοθεσία της κυβέρνησης, την ανεργία και τη φτώχεια, προσπαθεί να κτίσει τον μηχανισμό και τον στρατό της εκμαυλίζοντας συνειδήσεις. Η διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση θυμίζει τον πρόσφατο απαράδεκτο και αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για τον ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, που προβλέπει τη διαδικασία της συνέντευξης με αυξημένη μοριοδότηση για να μην προσλαμβάνονται οι μη αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης και των διοικήσεων των δήμων.

Οι συνεχείς προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους και το δημόσιο αποδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμους τομείς (δήμοι, υγεία, παιδεία κ.α.) και την αναγκαιότητα του αγώνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου τη δημόσια ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού και την τήρηση των διαδικασιών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα