Αρχική Επιστήμη «Καμπανάκι» Παγώνη για τη Β. Ελλάδα: Υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ

«Καμπανάκι» Παγώνη για τη Β. Ελλάδα: Υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι είναι τραγικό να υπάρχουν πόλεις με ποσοστό εμβολιασμού κάτω από το 50%.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, σημείωσε ότι ειδικά σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, λόγω και των εορτασμών για τον Άγιο Δημήτριο, θα πρέπει να προσέξει πολύ ο κόσμος γιατί -όπως είπε- η μεγάλη κινητικότητα φέρνει κρούσματα.

«Πρέπει πάντα να φοράμε μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις. Προσοχή χρειάζεται κι από τους εμβολιασμένους. Μπορεί να μη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αλλά μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κα Παγώνη, η κατάσταση στην Αττική ακόμη αντιμετωπίζεται. Στη βόρεια Ελλάδα όμως, υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, χρειάζονται προσωπικό και επιπλέον οικονομική ενίσχυση για να ανταπεξέλθουν.«Έχουν περάσει 2 χρόνια κι ακόμα πολύς κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει τί συμβαίνει. Μπαίνουμε στο χειμώνα και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω» τόνισε.

- Advertisement -

Must Read