Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαλεί ΕΑΔ για διαφάνεια στη λίστα των εμβολιασμών ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Καλεί ΕΑΔ για διαφάνεια στη λίστα των εμβολιασμών ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα απευθυνθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος στη λίστα εμβολιασμών σε εργαζόμενους και στελέχη του και να δοθεί έτσι τέλος σε καταγγελίες και φήμες ότι περιλαμβάνει πρόσωπα που δεν είχαν δικαίωμα εμβολιασμού.

Αυτό αποκάλυψε στο Radio North 98  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρης Αηδονόπουλος, διαφωνώντας με όσα ανέφερε νωρίτερα  μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη» κ. Ιωάννης Νασιούλας, περί υποχρέωσης της Δημοτικής Αρχής να δώσει τη λίστα σε Δημοτικούς Συμβούλους που τη ζητούν.

«Ο Δήμαρχος κ. Ζέρβας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υποχρεούνται να δώσουν τη λίστα των εμβολιασμένων στελεχών και εργαζομένων στους δημοτικούς συμβούλους, που έχουν δικαίωμα να εξακριβώσουν αν ισχύει πως σε αυτήν περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν δικαιούνταν να εμβολιαστούν στη συγκεκριμένη φάση.»

Ο κ. Νασιούλας αποκάλυψε ότι ήδη του έχει δώσει σχετική λίστα 11 προσώπων που κλήθηκαν να εμβολιαστούν με δική του εποπτεία, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δρόσος Τσαβλής: «Προφανώς δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε ονόματα, αλλά δικαιούμαστε ως δημοτικοί σύμβουλοι να ασκήσουμε έλεγχο. «Η λίστα Τσαβλή έχει παιδιά μέσα από τα ΚΑΠΗ, στα οποία ορθώς δόθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού επειδή δεν δουλεύουν γιατί είναι κλειστές αυτές οι δομές και πηγαίνουν στη Βοήθεια στο Σπίτι  για να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες. Εκκρεμεί η λίστα που έχει ο κ. Αηδονόπουλος, η οποία έχει και τα περισσότερα άτομα περίπου 80 στον αριθμό. Αν ο κ. Αηδονόπουλος δεν θέλει να δώσει τη λίστα, τότε αναγκαστικά θα πάμε να τη ζητήσουμε αρμοδίως. Τα Διοικητικά Δικαστήρια είναι γι αυτές τις δουλειές.»

Συμπλήρωσε, ότι απέστειλε και στο Γραφείο Πρωθυπουργού αίτημα να ελεγχθεί αρμοδίως η λίστα εμβολιασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Τη λίστα με τα ονόματα δεν δύναται να τα λάβει κανείς, που δεν έχει την ιατρική διαπίστευση ή τη δικαστική ιδιότητα», τόνισε ο κ. Αηδονόπουλος. «Εστάλησαν λίστες στις ΔΥΠΕ για να εμβολιαστεί το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι, στο οποίο ενσωματώθηκε και το προσωπικό των ΚΑΠΗ καθώς και η λίστα του προσωπικού των δημοτικών ιατρείων ιατρικού και νοσηλευτικού. Τέρμα και τελείωσε. Αυτά είναι που υπάρχουν και έγιναν. Μετά χαράς να κάνει έλεγχο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και αν δεν το κάνει οίκοθεν θα το κάνει κατόπιν εγκλήσεως δικής μου να ασχοληθεί και να τα ψάξει έναν προς ένα. Προκαλώ οποιονδήποτε άλλον να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, να προσφύγει όπου θέλει. Η σπέκουλα πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει επανόρθωση και να μην αποδίδονται ευθύνες στον δήμαρχο, στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Εγώ συνέταξα τα έγγραφα και όποιοι θέλουν ας απευθύνονται κατευθείαν σ` εμένα.»

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα