Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαλαμαριά: Ρεκόρ χρηματοδότησης – Τα τρία έργα που θα δοθούν πάνω από...

Καλαμαριά: Ρεκόρ χρηματοδότησης – Τα τρία έργα που θα δοθούν πάνω από 10 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 10.839.000 ευρώ, το μεγαλύτερο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στην Καλαμαριά ενέκρινε με απόφασή της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, για την δημιουργία τριών σημαντικών έργων, που θα υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ έργων αναβάθμισης πυρήνων πρασίνου σε πάρκα, νησίδες, δρόμους, πράσινες διαδρομές, δώματα και κάθετους κήπους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Το μεγαλύτερο έργο, του οποίου ο προϋπολογισμός φτάνει τα 10,1 εκατ. Ευρώ, αφορά στη Βιοκλιματική Αναβάθμιση και Βιώσιμη κινητικότητα δικτύου οδών ΠΕ 14- 15 (Κηφισιάς – Βότση) στον Δήμο Καλαμαριάς. Με απλά λόγια θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, ποδηλατόδρομοι, ανισόπεδες διαβάσεις, θα χρησιμοποιηθούν φιλικά υλικά προς το περιβάλλον και η Περιφερειακή Ενότητα 14-15 δε θα θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή εικόνα. Το συνολικό μήκος του δικτύου των οδών είναι 5.850 μ. και οι επιφάνειες προς διαμόρφωση 27.000 τ.μ. περίπου.

Το δεύτερο σημαντικό έργο, ύψους 410.000 ευρώ είναι η κατασκευή του αισθητηριακού πάρκου ‘Sensory Garden’ στο Ο.Τ. 1270 (Γ270) Δήμου Καλαμαριάς. Πρόκειται για την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου που θα έχει τη λειτουργία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός `αισθητηριακού πάρκου`.

Το τελευταίο έργο αφορά στη διαμόρφωση χώρου πρασίνου εμβαδού 1053,33 τ.μ., μεταξύ των οδών Αναγνωστοπούλου, Αταλάντης, Αιγυπτιάδη στην επέκταση το Δήμου Καλαμαριάς και ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 328.000 ευρώ.

«Το όραμά μας για την ανάπτυξη της Καλαμαριάς σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα. Δεν επαναπαυόμαστε, γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, ωστόσο με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι κάθε στόχος που επιτυγχάνουμε είναι το σκαλοπάτι για τον επόμενο στόχο που θέτουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα