Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαλαμαριά: Παρουσίαση του βιβλίου Μαργαρίτας Θεοδωράκη "Αναμνήσεις ενός κοριτσιού" στον πολυχώρο πολιτισμού...

Καλαμαριά: Παρουσίαση του βιβλίου Μαργαρίτας Θεοδωράκη “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” στον πολυχώρο πολιτισμού Remezzo

Το βιβλίο της με τίτλο “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” παρουσίασε την Κυριακή 31 Μαρτίου η κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη με θέα τη θάλασσα της Αρετσούς, παρουσία πλήθους κόσμου στο εμβληματικό κτήριο του Remezzo.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με την οποία έκλεισε ο πρώτος κύκλος των δράσεων και εκδηλώσεων της νέας εποχής που σηματοδοτεί την μετατροπή του κτηρίου-τοπόσημου της Αρετσούς σε πολυχώρο πολιτισμού με τη μεταφορά σε αυτόν της κεντρικής βιβλιοθήκης του δήμου. Την εκδήλωση παρουσίασε, διανθίζοντάς την με προσωπικές ιστορίες, αναμνήσεις και αποκαλύψεις από τις συναντήσεις του με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Κώστας Μπλιάτκας, ενώ εκτός από τη συγγραφέα για το βιβλίο και τη ζωή “σαν παραμύθι” της Μαργαρίτας, μίλησαν η δημοσιογράφος, κα Σμαρώ Γεωργιάδου και ο πολιτικός μηχανικός, κριτικός και ιστορικός μουσικής, κ. Γιώργος Μονεμβασίτης.

Η εκδήλωση άνοιξε με συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη σε εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του δημοτικού ωδείου Καλαμαριάς, κ. Χρήστου Βερνάρδου και της καθηγήτριας κιθάρας, κα Δέσποινας Αρβανιτίδου, ενώ ο μουσικός κ. Παναγιώτης Καραδημήτρης καταχειροκροτήθηκε και συγκίνησε ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο αξέχαστα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη. Από τις πιο όμορφες στιγμές της μοναδικής αυτής εκδήλωσης ήταν η παρουσία τόσο της παιδικής χορωδίας του δήμου σε διεύθυνση, το κ. Γιάννη Κούκα όσο και της παιδικής χορωδίας του δημοτικού ωδείου Καλαμαριάς σε διεύθυνση της κας Ιρένα Κράιτσικ, με τα παιδιά να ερμηνεύουν μοναδικά γνωστές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στο πιάνο τα συνόδευσαν η κα Πελαγία Κοντομάρκου, ο κ. Σάκης Κοντονικόλας και ο κ. Ιωάννης Χαρίδης, ενώ στο βιολί ήταν η μαθήτρια του Δ.Ω.Κ., Μαρίνα Άντρα.

Συγκινημένη και ιδιαίτερα χαρούμενη η συγγραφέας για την ιδιαίτερη γιορτή που διοργάνωσε για την ίδια και το αυτοβιογραφικό βιβλίο της o δήμος Καλαμαριάς, μίλησε για τις “Αναμνήσεις” της, επισημαίνοντας πώς δεν περίμενε μία βιβλιοπαρουσίαση να εξελιχθεί σε μία πραγματική γιορτή, στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό, αλλά και ενώνοντας τις φωνές τους με τους ερμηνευτές των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, δεκάδες πολίτες.

Για το βιβλίο της κας Μαργαρίτας Θεοδωράκη μίλησε η δήμαρχος Καλαμαριάς, κα Χρύσα Αράπογλου, αφού καλωσόρισε το κοινό που κατέκλυσε το Remezzo για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, τονίζοντας πώς ο λόγος της συγγραφέα αλλά και το ξεδίπλωμα μέσα από τις “Αναμνήσεις ενός κοριτσιού” της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, το καθιστά ένα λογοτέχνημα που διαβάζεται απνευστί, ενώ ευχαρίστησε θερμά την κ. Θεοδωράκη που επέλεξε την Καλαμαριά για να παρουσιάσει το βιβλίο της.
Επιπλέον, η κ. Αράπογλου από το χώρο του Remezzo και μπροστά στη Μαρίνα της Αρετσούς, τα οποία αποτελούν την κορωνίδα του “φαραωνικού” σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ για κατασκευή μιας ολόκληρης πολιτείας τσιμέντου μέσα στη θάλασσα της Καλαμαριάς, επεσήμανε τον αγώνα που δίνει η δημοτική αρχή και σύσσωμη η κοινωνία της πόλης για να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου, ώστε όλη η Θεσσαλονίκη να μη χάσει τον τελευταίο πνεύμονα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα