Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαλαμαριά: Μαθητές του πειραματικού λυκείου παρουσίασαν στο δήμαρχο την “εικονική” τους επιχείρηση

Καλαμαριά: Μαθητές του πειραματικού λυκείου παρουσίασαν στο δήμαρχο την “εικονική” τους επιχείρηση

Την εικονική επιχείρηση παραγωγής οικολογικού προϊόντος καθαρισμού, παρουσίασαν στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα παιδιά είχαν την ιδέα να συλλέξουν ξερές πευκοβελόνες και να τις μετατρέψουν σε πρώτη ύλη, για ένα οικολογικό, αγνό και φυσικό προϊόν απολύμανσης. Γνωρίζοντας την ευαισθησία του κ. Δαρδαμανέλη, απέναντι στους νέους, ζήτησαν να τον συναντήσουν, διαδικτυακά, προκειμένου να αναδείξουν την ιδέα τους, να ακούσουν την άποψή του, αλλά και τη συμβουλή του σχετικά με την προώθηση του προϊόντος.

«Οι καινοτόμες ιδέες πάντοτε τραβούν την προσοχή μας, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από εφήβους. Η σκέψη να μετατρέψουν τις πευκοβελόνες σε προϊόν καθαρισμού, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες στα ελληνικά δάση, που σε μεγάλο ποσοστό είναι πευκοδάση, προσωπικά με εντυπωσίασε. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά, που επιλέγουν τον δρόμο της δημιουργίας , αλλά και τους γονείς με τους εκπαιδευτικούς που τα στηρίζουν» δήλωσε με έμφαση ο κ. Δαρδαμανέλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές διακρίθηκαν πέρυσι σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο, με ένα πρότζεκτ για την εξοικονόμηση νερού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα