Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΘεσσαλονίκη: Τα ξωτικά έρχονται στην πλατεία Άθωνος

Θεσσαλονίκη: Τα ξωτικά έρχονται στην πλατεία Άθωνος

- Advertisement -

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα ξωτικά έχουν ετοιμάζονται να αφιχθούν στην Θεσσαλονίκη και να επισκεφτούν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου την “καρδιά” της πόλης, στην πλατεία Άθωνος.
Αναλυτικότερα αυτά τα γιορτινά πλάσματα επέλεξαν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, να επισκεφτούν την όμορφη, παραδοσιακή γειτονιά μικροεμπόρων του κέντρου της Θεσσαλονίκης με τις δράσεις να διαρκούν από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Πρόκειται για μια γειτονιά που τα τελευταία χρόνια αποκτά ξανά ζωή, καθώς όλο και περισσότεροι τεχνίτες και άνθρωποι με μεράκι και αγάπη στη δημιουργία, την επιλέγουν ως τόπο εργασίας τους. Αυτοί οι άνθρωποι αναμένεται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους περιμένοντας τις εορταστικές ευχές και των επισκεπτών της πόλης. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, διασκεδάζοντας με υπέροχες μουσικές, κρασί από Έλληνες παραγωγούς, κυνήγι θησαυρού, έκθεση τέχνης, bazaar βιβλίου, καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες για παιδιά, αλλά και μεγάλους.

Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του συλλόγου επαγγελματιών ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται επιπλέον πως με κάθε αγορά από τα καταστήματα της πλατείας Άθωνος οι επισκέπτες θα παίρνουν έναν λαχνό για την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της εκδήλωσης, όπου θα κληρωθούν πολλά και πλούσια δώρα. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά και θα ανακοινωθούν στο Facebook του “event Ξωτικά στην πλατεία Άθωνος”.

11:00-18:00 Ζωντανή μουσική με τους Miro Riro στην κεντρική πλατεία Άθωνος.
11:00-18:00 Γράμμα στον Άγιο Βασίλη από τα ΕΛΤΑ. Το κόκκινο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ θα στηθεί στην κεντρική πλατεία για να στείλουν τα παιδιά τα γράμματά τους και να πάρουν την απάντηση από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη!
11:00-18:00 Bazaar βιβλίου από το Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία» στην οδό Παπαμάρκου 28.
11:00-18:00 ΑΘΩΝΟΣ ART SPACE Εγκαίνια έκθεσης έργων της Νίκης Καρκατσέλη με τίτλο «Θεότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης» και Εργαστήρι Χαρακτικής από τον Βασίλη Καρκατσέλη στην οδό Παπαμάρκου 23.
11:00-18:00 Κυνήγι θησαυρού οργανωμένο από την «Μινιατούρα» και
13:00-14:00 παρουσίαση του βιβλίου «Η Ζωή και ο Αστέρης στην Θεσσαλονίκη» από τον Ηλία Πεϊτσίδη στην «Μινιατούρα» στην οδό Αυγερινού 10.
11:00-18:00 Photo booth με ανάλογα σκηνικά, θα προσφέρουν στους επισκέπτες άμεσα αξιομνημόνευτες φωτογραφίες της παρουσίας τους στη γιορτή.
12:00-14:00 «Χριστούγεννα με τα παιδιά» – Εργαστήρι γιορτινών κατασκευών από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» στην οδό Παπαμάρκου 8.
13:00-16:00 Ομάδα ηθοποιών και παιδαγωγών θα κινείται ανάμεσα στους επισκέπτες – σε όλη την περιοχή της Άθωνος – με ταχυδακτυλουργικά, μπαλονοκατασκευές, αλλά και ζωγραφική προσώπου για μικρούς και μεγάλους.
14:00-17:00 Σαξόφωνο με τον Γιώργο Jojo Πετκάρη στην οδό Μητροπολίτου Γενναδίου.
14:00-17:00 στο Restaurant Bar Bazaar στην οδό Παπαμάρκου 34, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν κρασιά Ελλήνων παραγωγών και παράλληλα να προμηθευτούν Glögg, το ζεστό εορταστικό γλυκό κρασί, το ποτό των Χριστουγέννων.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα