Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη : Παράσταση διαμαρτυρίας για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ

Θεσσαλονίκη : Παράσταση διαμαρτυρίας για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ

- Advertisement -

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας στο λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας και ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στη διασταύρωση Τσιμισκή και Αριστοτέλους, απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Την ώρα που στην περιοχή μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο αιματηροί πόλεμοι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, η χώρα μας μετατρέπεται κάθε μέρα και περισσότερο σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς λαούς και χώρες».

Σημειώνει ακόμα ότι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης «έδεσε από εχθές το αποβατικό πλοίο των ΗΠΑ “USS Oak Hill”. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της επίσκεψης είναι να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για ανεφοδιασμό των νατοϊκών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή και για την πραγματοποίηση των επικίνδυνων πολεμικών ασκήσεων – πραγματικών προβών πολέμου – που φέρνουν μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής».

Έτσι, τονίζει πως σε μία τόσο τεταμένη περίοδο, που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται συνεχώς, που το κράτος – δολοφόνος Ισραήλ σφαγιάζει ανελέητα των παλαιστινιακό λαό και απειλεί να μεταφέρει τη φωτιά και σε άλλα γειτονικά του κράτη όπως τον Λίβανο, την Υεμένη κ.α., που οι πληγές στο Κόσσοβο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η αντιπαράθεση με τη Σερβία, απειλούν με γενικευμένη φωτιά πολλές χώρες και λαούς, «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει τη φωνή του λαού μας, που ζητάει επίμονα ειρήνη».

Γι αυτό, «απαιτούμε:

– Η χώρα μας να σταματήσει άμεσα την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους,

– Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό,

– Να επιστρέψουν οι ελληνικές φρεγάτες από την Ερυθρά Θάλασσα και από την Ανατολική Μεσόγειο,

– Να κλείσουν οι αμερικανοNATOϊκές βάσεις του θανάτου, να κλείσουν τα ελληνικά λιμάνια για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ,

– Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα