Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Πέταξαν ''κόμπρες'' σε αστυνομικούς! H ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σήμερα

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν ”κόμπρες” σε αστυνομικούς! H ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σήμερα

Με επεισόδια έληξε σήμερα η συγκέντρωση-πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για τον νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει ότι μια 18 κοπέλα συνελήφθη καθώς επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

Άγνωστοι πέταξαν σε αστυνομικούς μολότοφ ‘’κόμπρες’’, πέτρες και ξύλα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να απαντήσουν με χρήση δακρυγόνων.

Διαβάστε το θέμα του seleo: Θεσσαλονίκη: Πέταξαν ”κόμπρες” σε αστυνομικούς! H ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια σήμερα

Ακόμα επισημαίνεται ότι διενεργείται διοικητική διερεύνηση σχετικά με το βίντεο που καταγράφει αστυνομικούς να ασκούν βία σε βάρος ατόμων.

Διαβάστε το θέμα του seleo: Ένταση και χημικά στην πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την 12.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (1.500) ατόμων, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη.

Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου σημειώθηκαν σταδιακές αποχωρήσεις.

Εκεί, ομάδα (400) περίπου ατόμων έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπων επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, ξύλινα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Στη συνέχεια η πορεία διασπάστηκε σε δύο μπλοκ , εκ των οποίων ένα κινήθηκε στις οδούς Καραολή Δημητρίου, Αντιγονιδών, Εγνατία και το δεύτερο στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Αριστοτέλους, Ολύμπου, Αγνώστου Στρατιώτου, Άγαλμα Βενιζέλου, όπου ενσωματώθηκαν σε ενιαίο μπλοκ (600) περίπου ατόμων.

Σε εκείνο το σημείο πραγματοποιήθηκε επίθεση με μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Τα άγνωστα άτομα έρριψαν συνολικά δεκαπέντε (15) αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ τύπου κόμπρα), ενώ προκλήθηκε θραύση μιας ασπίδας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και θραύση υαλοπίνακα καταστήματος από άγνωστα άτομα που αποχωρούσαν.

Συνελήφθη 18χρονη ημεδαπή γατί συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Τέλος σχετικά με βίντεο, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και απεικονίζει αστυνομικούς να ασκούν βία σε βάρος ατόμων, στην οδό Ολύμπου – Τάσκου Παπαγεωργίου και Τοσίτσα ανακοινώνεται ότι διεξάγεται διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα