Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test αύριο στην Καρδία

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid test αύριο στην Καρδία

Επαναλαμβάνονται και αύριο Παρασκευή 2 Απριλίου οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στην Κοινότητα Καρδίας.

Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Τα rapid tests θα γίνουν στον αύλειο χώρο του κτιρίου της Κοινότητας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν και πολίτες οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες.

Στην Καρδία είχαν γίνει τεστ και την προηγούμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου όπου σε σύνολο 231 τεστ διαγνώστηκαν επτά θετικά (3,03%). Αφορούσαν σε τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη.

Επίσης, σε αντίστοιχους ελέγχους οι οποίο έγιναν χθες στην Κοινότητα Ταγαράδων, σε σύνολο 217 rapid test προέκυψαν δύο θετικά (0,92%). Αφορούσαν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 63 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα