Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκη«Θεσσαλονίκη για Όλους»: θα δικαιωθούν όσοι/ες υπερασπίζονται το πράσινο της Θεσσαλονίκης

«Θεσσαλονίκη για Όλους»: θα δικαιωθούν όσοι/ες υπερασπίζονται το πράσινο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη για Όλους»

Για τις κοπές των δέντρων και τη δίκη 14 πολιτών

 

Είναι γνωστό και διαπιστωμένο ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει 2,8 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις ανά κάτοικο δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 9 τ.μ.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε πρόσφατα την Ελλάδα για το επίπεδο των μικροσωματιδίων, που ανιχνεύτηκαν στον αέρα της Θεσσαλονίκης και ευθύνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αυτό που αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι το πόσο πολύτιμος είναι ο ρόλος του πρασίνου για την υγεία των ανθρώπων σε μια πόλη υπό συνθήκες κλιματικής κρίσης.

Στην εγκληματική απόφαση της διοίκησης του Δ.Θ. να κόψει, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, 4.000 δέντρα, αντιτάχθηκαν οργανώσεις και πολίτες της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι με νόμιμο και απόλυτα ειρηνικό τρόπο προασπίζοντας το δικαίωμα για βιώσιμο περιβάλλον και καθαρό αέρα στην πόλη.

Αυτοί οι πολίτες, αντί επαίνου, σύρονται στα δικαστήρια στις 20.11.23.

Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους», ενεργά και εκλεγμένα στελέχη της οποίας βρίσκονται μεταξύ των κατηγορουμένων, και ο επικεφαλής της, Σπύρος Πέγκας διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη 14 συμπολιτών μας, που βαρύνονται άδικα για άσκηση “παράνομης βίας” και άλλες κατηγορίες, επειδή προσπάθησαν με ειρηνικό τρόπο να αποτρέψουν την κοπή 41 δέντρων του πάρκου Αρχαίας-Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου 2023.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους 14 πολίτες, προσδοκώντας ότι στη δίκη της 20ης Νοεμβρίου 2023 θα δικαιωθούν όσοι/ες υπερασπίζονται το πράσινο της πόλης από την καταστροφή και την υποβάθμιση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα