Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες μεγάλο φεστιβάλ με φαγητό δρόμου - live μουσική

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες μεγάλο φεστιβάλ με φαγητό δρόμου – live μουσική

- Advertisement -

To Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει το 2024 για ακόμα μια χρονιά από Πέμπτη έως Κυριακή, για 4 μέρες, από 30 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου, στον ανοιχτό χώρο της ΔΕΘ – TIF Helexpo, μετατρέποντας τον σε μια τεράστια, γευστική, υπαίθρια αγορά με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο. Η SoulFood Thessaloniki έχει φροντίσει να υπάρχουν περισσότερα από 25 Street Food booths και γωνιές με εντυπωσιακά Food Trucks, αλλά και 2 Music Stages και 5 rest areas.

Σπάνιες συνταγές, επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και κλασικές αγαπημένες streetfoodιές, θα υπάρχουν στη μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου στην Ελλάδα. Στην 7η και πιο εξελιγμένη, εκδοχή της η μεγαλύτερη γιορτή Street Food και μουσικής της Θεσσαλονίκης,  μετατρέπεται φέτος σε ένα εντυπωσιακό και σύγχρονο πάρκο γεύσεων γεμάτο φαγητό, events και μουσική, προσφέροντας μια τελείως διαφορετική εμπειρία σε όλους τους foodies της χώρας και του εξωτερικού.

Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει στις 30 Ιουνίου στους χώρους της ΔΕΘ- Το πρόγραμμα των συναυλιών

Φέτος το Festival θα φιλοξενήσει την απόλυτη τάση του street food με grilled sandwiches, όπως τα συναντά κανείς στη Νέα Υόρκη, αλλά και με παραλλαγές βασισμένες σε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις. Θα υπάρχουν, όπως κάθε χρόνο, λαχταριστά burgers από τα κορυφαία spots της πόλης καθώς κι αυθεντικές γεύσεις από Ασία με noodles, tikka masala και sushi που πάντοτε ενθουσιάζουν. Θα μεταφέρει νοερά τους επισκέπτες στο Μεξικό για tacos, burritos, quesadillas και μοναδικές εμπνεύσεις. Θα υπάρχουν όμως και κλασικές απολαύσεις για τον ουρανίσκο όπως Ναπολιτάνικη πίτσα και διάφορες μορφές και συνταγές ζυμαρικών. Επίσης, θα υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές του Πόντου, ιδιαίτερης τεχνικής καπνιστά κρέατα καθώς κι εκλεκτές κοπές κρεάτων, χορτοφαγικές επιλογές με εναλλακτικές επιλογές γύρου, αλλά και falafels που θα ζήλευαν και στην Αραβία.

Δε θα λείψουν και τα Fish ́n’ Chips όπως τα τρώνε στη Μ. Βρετανία είτε όπως μάθαμε από μικροί… μπακαλιάρο σκορδαλιά… και βέβαια τηγανιτές πατάτες. Τέλος, για τους λάτρεις των γλυκών θα υπάρχουν λαχταριστά παγωτά, υπέροχοι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μυστικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά, γλυκά φερμένα από τη χώρα των Βάσκων, γνήσια churros, αυθεντικές ιταλικές συνταγές όπως σπιτικό Τιραμισού, με τον τρόπο που το φτιάχνουν κάνουν οι γιαγιάδες στο Τρεβίζο (περιοχή προέλευσης) και φυσικά πολλές ακόμα επιλογές απ’ όλο τον κόσμο!

Το Thessaloniki Street Food Festival επιστρέφει στις 30 Ιουνίου στους χώρους της ΔΕΘ- Το πρόγραμμα των συναυλιών

Το πρόγραμμα των συναυλιών, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές:

Το stage των  Live εμφανίσεων εντυπωσιακά την Πέμπτη 30/5 με τους PanPan και YearsOfYouth, που μέσω synthesizers, drummachines και vocoders θα μας χαρίσουν ένα χορευτικό ταξίδι προς το διάστημα. Την μέρα θα έχουν ανοίξει οι Turboflow3000 με τη 90’sUKRaveαισθητική τους, τα punk feelings τους και τα έντονα rap breaks και reggae.

Την επόμενη 31 Μαΐου τη βραδιά ανοίγουν οι Γιαγκίνηδες LiveBand, ένα ρεμπέτικο-λαϊκο παραδοσιακό σχήμα που έχει αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» και αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα. Τη βραδιά κλείνουν Τα Μωρά στη Φωτιά, ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του ελληνικού ροκ, μια μπάντα θρύλος της χώρας, με το έντονο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών και την ιδιότυπη φωνή του Σαλβαδόρ.

Το Σάββατο 1/6 θα απολαύσουμε πρώτα τους Κουπές που συνδυάζουν σύγχρονα ακούσματα με παραδοσιακές πινελιές και πειραματισμούς και τους Χατζηφραγκέτα ένα… avant-garde freestyle/Rock μουσικό δίδυμο, που εδώ και πολλά χρόνια ξεσηκώνει το ελληνικό κοινό.

Τέλος, την Κυριακή 2/6 το πρόγραμμα κλείνουν οι Polkar προσφέροντας απλόχερα ελεύθερη βαλκανική indie πανηγυρτζίδικη pop με ελληνικές ρίζες και οι Mary’s Flower Superhead με τον εντυπωσιακό disco-postpunk ήχο τους γεμάτο από synths και samples.

Στο δεύτερο Stage το Thessaloniki Street Food Festival 2024 στήνει μια γιορτή Μουσικής με ήχους και ακούσματα Ηλεκτρονικά, House,Disco αλλά και HipHop. Για ένα τετραήμερο ένας μουσικός πλέον θεσμός επιστρέφει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εμφανιστούν σπουδαίοι dj’s όπως AmazeMe&IF/AN την Πέμπτη 30 Μαΐου, Phat, Father Herbie Records και Miles OD την Παρασκευή 31 Μαΐου, Kiki Botonaki, MariaS, Anna Tyler, Stefy, Soul foodDJ’ s το Σάββατο 1 Ιουνίου και τέλος Emanuel Kane, LocalSuicide, Phon την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Ώρες & Ημέρες λειτουργίας:
Πέμπτη & Παρασκευή: 17:00 – 00:00 | Σάββατο & Κυριακή: 12:00 – 00:00

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα