Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας που επιτέθηκε φραστικά σε συμμαθητές του γιου του

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας που επιτέθηκε φραστικά σε συμμαθητές του γιου του

Αθώος, ελλείψει δόλου, κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 50χρονος που εισέβαλε εν ώρα μαθήματος σε αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑ.Λ. Κουφαλίων, στη Θεσσαλονίκη, όπου επιτέθηκε φραστικά σε δύο έφηβους συμμαθητές του γιου του για προηγούμενο επεισόδιο, που είχε συμβεί μεταξύ τους.

Στην απολογία του αναγνώρισε ότι ήταν λάθος η ενέργειά του να μπει στην τάξη και να διακόψει την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. Επικαλέστηκε δε, παρόμοιο επεισόδιο που είχε συμβεί στο ίδιο σχολείο σε βάρος της κόρης του, με αποτέλεσμα εκείνη να υποστεί τραυματισμό. «Φοβήθηκα τα χειρότερα για τον γιο μου. Παρενέβην για να μην υπάρξει συνέχεια…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 50χρονος, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου που τόνισε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνεται στα παιδιά», σημειώνοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό μεταξύ των έφηβων που είχε προηγηθεί. «Δεν απευθύνθηκε κανείς σε μένα, εάν το ήξερα και δεν αναλάμβανα κάποια πρωτοβουλία να με “σταυρώνατε”», κατέθεσε εξεταζόμενος ως μάρτυρας.

Από την άλλη ο μαθητής που φέρεται να ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον 16χρονο γιο του κατηγορούμενου πατέρα είπε: «Είχαμε διαφορές, αλληλοπειραζόμασταν, εγώ ίσως να το παράκανα».

Το περιστατικό με την εισβολή σημειώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα και σε βάρος του 50χρονου είχε ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία με εισαγγελική εντολή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα