Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Έκκληση από τον Εμπορικό Σύλλογο στους καταστηματάρχες να προστατεύσουν τις περιουσίες...

Θεσσαλονίκη: Έκκληση από τον Εμπορικό Σύλλογο στους καταστηματάρχες να προστατεύσουν τις περιουσίες τους

Με ανακοίνωση που κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη του για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι καταστηματάρχες, έπειτα από συστάσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα και οι καταστηματάρχες καλούνται να λάβουν μέτρα που αφορούν τα καταστήματα αλλά και τους εξωτερικούς χώρους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν πληροφόρησης που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζουμε ότι, το προσεχές Σάββατο (15/01/2022) ώρα 13:00, στην πλατεία Καμάρας, με πρωτοβουλία ατόμων του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου της πόλης μας, και με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του Α.Π.Θ. που έλαβε χώρα την 31-12-2021, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – πορεία «αλληλεγγύης στις καταλήψεις», η οποία θα έχει «Πανελλαδικό» χαρακτήρα.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νίκης (Γ.Α.Δ.Θ.), στο πλαίσιο της κύριας αποστολής τους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, θα λάβουν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα με σκοπό την αποτροπή εκδήλωσης εκνόμων ενεργειών ή εν γένει αντικοινωνικών συμπεριφορών.Σε συνέχεια των ανωτέρω και με σκοπό την αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.
Ακολούθως, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

1. Απομακρύνετε πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές

2. Ενεργοποιήστε τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

3. Ανεβάστε τις τέντες των καταστημάτων σας.Τα παραπάνω αποτελούν γενικές συμβουλές για την ασφάλεια όλων με σκοπό να αποτρέψουν ή να προλάβουν ανεπιθύμητες ενέργειες εις βάρος των επιχειρήσεων αλλά και για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθούν εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα