Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΕυρωπαϊκή διάκριση έλαβε το 10o δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς

Ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε το 10o δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς

- Advertisement -

Μία σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση τιμήθηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, καθώς βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας eTwinning Σχολείου 2024-2025 για το έργο με τίτλο “This is me. What about you?”«Αποκάλυψέ μου το πρόσωπό σου. Θέλω να μάθω για σένα.».

Ο λόγος για ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των τμημάτων E1 και Ε3, με διάρκεια από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τον Μάιο του 2024, με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Αγγλικής γλώσσας, κα Κωνσταντίνα Γκαλτανίδου και κα Κλειώ Πλιόπλη και την εκπαιδευτικό Πληροφορικής, κα Ειρήνη Μάστου, καθώς και με την συμβολή της εκπαιδευτικού της Γαλλικής Γλώσσας, κας Ασημίνα Πολύχρου, η οποία συμμετείχε στο έργο eTwinning «Η Ολυμπιακή Φλόγα μας ενώνει» την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα στο έργο συμμετείχαν 30 σχολεία από 6 χώρες: την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, ενώ με την απονομή της ετικέτας Σχολείο eTwinning, αναγνωρίζεται η συμμετοχή, η δέσμευση και η αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και διευθυντών. Τα σχολεία στα οποία απονέμεται η ετικέτα είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμμετάσχουν σε ένα αναπτυξιακό ταξίδι με δραστηριότητες που μπορούν να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια. Πρόκειται για μία δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα