Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕΥΑΘ: Δυνατότητα πληροφόρησης των πολιτών για μηνιαίες μετρήσεις της ποιότητας του νερού...

ΕΥΑΘ: Δυνατότητα πληροφόρησης των πολιτών για μηνιαίες μετρήσεις της ποιότητας του νερού σε όλη την πόλη

- Advertisement -

Την δυνατότητα να πληροφορηθούν για την ποιότητα του πόσιμου ύδατος, παρέχει στους Θεσσαλονικείς μέσα από το νέο, λεπτομερέστερο microsite της εταιρείας με αναλυτικές πληροφορίες ανά περιοχή.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αυτό οι καταναλωτές της ΕΥΑΘ σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης μπορούν πλέον να βρουν μηνιαίες εκθέσεις αποτελεσμάτων για τις μετρήσεις φυσικοχημικών, οργανικών, οργανοληπτικών και μικροβιολογικών παραμέτρων στο νερό τους, από δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορα σημεία του δικτύου πόλης στην ιστοσελίδα https://quality.eyath.gr/. Για κάθε περιοχή ξεχωριστά είναι διαθέσιμη και η ιστορικότητα, η διακύμανση δηλαδή των μετρούμενων παραμέτρων στον χρόνο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν και τη δυνατότητα αναζήτησης και αποθήκευσης των εκθέσεων παλιότερων αποτελεσμάτων (σε pdf). Σημειωτέον, τα όρια των τιμών που αναφέρονται βασίζονται στην ΚΥΑ 3525/B’/25.5.2023 περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Όλες οι προαναφερθείσες αναλύσεις εκτελούνται στο Τμήμα Εργαστηρίου Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού της ΕΥΑΘ, το οποίο διαθέτει διαπίστευση κατά ISO 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και το Επίσημο Πεδίο Εφαρμογής της Διαπίστευσης (ΕΠΕΔ) του εν ισχύ πιστοποιητικού, αρ. 1217. Το πεδίο αυτό προσδιορίζει όλες τις γνωστές παραμέτρους της νομοθεσίας, πλέον όμως και τις νεότερες, όπως τα PFAs, τα οιστρογόνα και τα ξενοοιστρογόνα στο πόσιμο νερό. Η πρόσβαση των πολιτών σε πληροφορία για τους ποιοτικούς δείκτες του πόσιμου νερού αποτελεί υποχρέωση που απορρέει από την εναρμόνιση της εθνικής μας νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2020/2184 σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα