Αρχική seleo Θέμα Εργατική Πρωτομαγιά 2021 24ωρη Απεργία 4 Μάϊου Κατάθεση στεφάνων 10:30...

Εργατική Πρωτομαγιά 2021 24ωρη Απεργία 4 Μάϊου Κατάθεση στεφάνων 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ

Η Διοίκηση και τα Σωματεία της Δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τρίτη 4 Μαΐου 2021,  τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, θα προχωρήσει σε μια λιτή τελετή τιμής και μνήμης της ημέρας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με την κατάθεση στεφάνων την ίδια μέρα (4/5/2021) στις 10:30 στο μνημείο του Εργάτη (μπροστά στο κτίριο του ΕΚΘ), θέτοντας παράλληλα τις διεκδικήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Ανάγκες και διεκδικήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το δημόσιο σύστημα υγείας, την κοινωνική πολιτική και ασφάλιση και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και παράλληλα αντλώντας δύναμη από τις δικές τους μάχες, αδιαπραγμάτευτα θέτουμε το 8ώρο στην εργασία. «Γιατί είμαστε άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε», όπως είναι και το βασικό σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για την προστασία όλων των παραπάνω και για την οχύρωση τους την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Μέσα από τα Συνδικάτα και τη Συλλογική εκπροσώπηση δίνουμε τη μάχη απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που διακινδυνεύουν βασικές κατακτήσεις μας.

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

8ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- 8ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ – 8ΩΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.

- Advertisement -
- Advertisement -S-

Stay Connected

32,315ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,630ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,492ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Must Read