Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕπεισόδια ΑΠΘ: Συλληφθέντας θα καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών

Επεισόδια ΑΠΘ: Συλληφθέντας θα καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών

Ένας εκ των 31 συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ θα καταθέσει μήνυση κατά αστυνομικών.
Ο άνδρας κατά την διάρκεια της σύλληψης του τραυματίστηκε το μάτι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει. “Αστυνομικές δυνάμεις μαζεύτηκαν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην Εγνατία και αναίτια μπήκαν μέσα, έσπασαν την κατάληψη και επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήμασταν έξω από το κτήριο” αναφέρει ο νεαρός και συνεχίζει πως “Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης”.

Όπως είπε, “η καταστολή, όπως λένε και τα συνθήματά μας, δεν θα περάσει. Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Ο αγώνας μας για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας, για να ανοίξουν χωρίς να έχουμε αστυνομία μέσα, αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε για να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσουμε”.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Τομπουλίδης συνήγορος του νεαρού γνωστοποίησε ότι “Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα