Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕπίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο πραγματοποίησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών...

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο πραγματοποίησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Συζήτησαν για ζητήματα κακοποίησης των ηλικιωμένων

- Advertisement -

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου είδαν την “Συλλογή Ιστορικών Κειμηλίων-Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας”, ενώ συζήτησαν με ψυχολόγο και για θέματα υγιούς γήρανσης και για την κακοποίηση των ηλικιωμένων.

Πρόκειται για μια συλλογή στο πλαίσιο της οποίας εκτίθενται ιστορικά κειμήλια και όπλα, στολές, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και άλλα αντικείμενα και έγγραφα ιστορικής αξίας. Πρωταρχικός στόχος της συλλογής αυτής είναι η προβολή του έργου και της ιστορίας της αστυνομίας στον ελλαδικό χώρο μέσω ξεναγήσεων, με σκοπό την καλλιέργεια του σεβασμού στην ιστορία και το έργο της ΕΛΑΣ.

Οι επισκέψεις στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί η συλλογή γίνονται σε γκρουπ των πενήντα ατόμων από τα κέντρα και των τεσσάρων ενοτήτων του δήμου με λεωφορείο που παραχωρείται από τα ΚΑΠΗ. Αυτές γίνονται από τους αρχιφύλακες κ. Σωκράτη Καλαμπούκα και κα Παναγιώτα Καψαχείλη. Παράλληλα με την ξενάγηση στην έκθεση, τα άτομα της τρίτης ηλικίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν την υγιή γήρανση αλλά και την κακοποίηση των ηλικιωμένων με την ψυχολόγο της ελληνικής αστυνομίας υπαστυνόμο Β΄κα. Βασιλική-Αλίκη Νικοπούλου. Οι επισκέψεις ολοκληρώνονται στις 6 Μαρτίου με το ΚΑΠΗ των Πεύκων.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα