Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕπίσκεψη Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη - Συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμούς

Επίσκεψη Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη – Συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμούς

- Advertisement -

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα προγράμματα στήριξης των εργαζόμενων και ο συντονισμός των υπουργείων για το άνοιγμα των πυλών εισόδου ήταν οι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους συζήτησαν οι φορείς του τουρισμού της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη 6 Απριλίου με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικων Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης και ο Γιώτης Χαραλάμπους του συνδέσμου τουριστικών λεωφορείων.

Μεταξύ άλλων μίλησαν και την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και τη δυναμική της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή αυτό, η υφυπουργός εξέφρασε τη χαρά της για τη χθεσινή απόφαση του ΣΤΕ που δίνει το πράσινο φως στην ανάπλαση της Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

Νωρίτερα, η κ.Ζαχαράκη επισκέφθηκε το ΙΕΚ Τουρισμού στη Περαία, ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία της από την διευθύντρια Ξένη Γερνά.

Στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, ο υφυπουργός δήλωσε ότι “έβαλαν τα θεμέλια για την εκπόνηση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη των Ειδικών Μορφών Τουρισμού. Μέρος του σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, όπως είπε, είναι η αναβάθμιση του ΙΕΚ Τουρισμού στην Περαία.

Η υφυπουργός συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος της ζήτησε να ενισχύσει τη σχολή Τουρισμού στην Περαία και πρότεινε τη διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και την ενίσχυση των υποδομών.

Όπως είπε ο κ.Τζιτζικώστας η Περιφέρεια προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση του τουρισμού και συζήτησε για την επόμενη μέρα από την πανδημία και την αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξιδιώτη που έρχεται στην περιοχή.

Στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη δραση “Cities of gastronomy” της Unesco.

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο ΙΕΚ Τουρισμού της Περαίας η κ. Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θερμαϊκου Γιώργο Τσαμασλή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στη σχολή.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα