Αρχική seleo Θέμα Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Απόλυτη καταστροφή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το click away

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Απόλυτη καταστροφή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το click away

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση για λειτουργία της αγοράς με τη μέθοδο του click away.

Στην επιστολή αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι «η απόφαση της λειτουργίας της αγοράς με το click away αφορά μόνο το 15% των επιχειρήσεων που διατηρούν e–shops και θα είναι οι κερδισμένοι-χαμένοι αυτών των εορτών».

Η επιστολή: 

«Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς για μας που αποφασίσαμε να επιχειρούμε στην Ελλάδα, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποφάσισε την τακτική των διαχωρισμών.

Η απόφαση της λειτουργίας της αγοράς με το click away αφορά μόνο το 15% των επιχειρήσεων που διατηρούν e–shops και θα είναι οι κερδισμένοι-χαμένοι αυτών των εορτών. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην απόλυτη καταστροφή.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι στη ζωή φυσικά προέχει η υγεία αλλά σε δεύτερο λόγο έρχεται η οικονομία. Και χωρίς πραγματική οικονομία δεν υπάρχει επιβίωση στον τόπο.

Όμως ο κύβος ερίφθη και ο χριστουγεννιάτικος τζίρος, ανοίγει την πόρτα της καταστροφής στο 85% των επιχειρήσεων. Καθιστούμε την κυβέρνηση υπεύθυνη και για την υγεία μας και για την οικονομική μας επιβίωση και την καλούμε να αναλάβει την ευθύνη της απόφασής της.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτό το σύστημα. Η λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Σας είχαμε επισημάνει με επιστολή μας στις 21/4/2020, στην περίοδο του πρώτου lockdown, μια πλατφόρμα σωτηρίας της αγοράς. Δεν εισακουστήκαμε και ακολουθήσατε μεθόδους που δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Σας την ξαναστέλνουμε πιστεύοντας ότι σήμερα, όσο ποτέ, είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για να μην χαθούν, εδώ που φτάσαμε, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεων και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, πράγμα το οποίο είμαστε σίγουροι ότι είναι ο εφιάλτης ημών και της κυβέρνησής σας».

- Advertisement -

Must Read