spot_imgspot_img
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕμβολιασμοί σε ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών - Το πρόγραμμα

Εμβολιασμοί σε ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών – Το πρόγραμμα

Σε Εμβολιαστικά Κέντρα μετατρέπονται τα Δημοτικά Πολυϊατρεία σε δύο ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να επιταχυνθεί η προσπάθεια για τον εμβολιασμό της κοινωνίας και να ενισχυθεί το τείχος ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της επίμονης διεκδίκησης και πίεσης της δημοτικής Αρχής προς το Υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ για την ένταξη των Δημοτικών Ιατρείων και των ΚΑΠΗ όλης της χώρας στην αλυσίδα των Εμβολιαστικών Κέντρων ώστε να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού το συντομότερο δυνατό και χωρίς ταλαιπωρία. Η πρότασή του, δε, που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2020, έγινε ομόφωνα δεκτή από τα συλλογικά Όργανα της Τ.Α. (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ), αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπ. Υγείας και τον ΕΟΔΥ. 

Τις παραπάνω προτάσεις, μάλιστα, και αποφάσεις ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης τις απέστειλε με επιστολή του στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων και στα συναρμόδια υπουργεία πριν την έναρξη των εμβολιασμών. Παράλληλα, κατέθεσε και την αντίθεσή του στη δημιουργία μόνο δυο Εμβολιαστικών Κέντρων σε ολόκληρο τον δήμο (Κ.Υ. Νεάπολης και Τ.Υ. Ροδοχωρίου-Συκιές), κάτι που έκανε κατ’ επανάληψη με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, θέτοντας παράλληλα επιτακτικά και την ανάγκη επέκτασης των εμβολιασμών κατ’ οίκον.

Το πρόγραμμα

Έτσι, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών και στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης για τον εμβολιασμό των πολιτών με εμβόλιο Pfizer, ο οποίος θα γίνεται χωρίς ραντεβού αλλά με την τήρηση σειράς προτεραιότητας

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας σημαντική είναι η συμβολή του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), το οποίο έθεσε στη διάθεση του ΕΟΔΥ έναν ιατρό και μια νοσηλεύτρια για την υποστήριξη της διαδικασίας, όπως επίσης και όχημα μετακίνησης των στελεχών των Κινητών Μονάδων. Συγκεκριμένα οι εμβολιασμοί θα γίνουν:

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 // 9 π.μ.-5 μ.μ.

Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών

Μεσολογγίου & Περγάμου 3, Συκιές

ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 // 9 π.μ.-5 μ.μ.

Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης

Κουντουριώτη 29, Νεάπολη

Μήνυμα του δημάρχου

«Η πανδημία του κορωνοϊού επιμένει και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο θανατηφόρα, όλο και πιο επικίνδυνη. Απέναντι στο πρόβλημα που καθημερινά εκδηλώνεται με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, οφείλουμε ως κοινωνία και υπεύθυνοι πολίτες να επιδείξουμε στάση ευθύνης, τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στον συνάνθρωπό μας. Και ο βασικός τρόπος είναι να εμβολιασθεί άμεσα το σύνολο της κοινωνίας», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης καλώντας τους ανεμβολίαστους πολίτες να προσέλθουν για εμβολιασμό στα ΚΑΠΗ του δήμου. 

Όπως τονίζει, «η μεγάλη μερίδα των συνανθρώπων μας που παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να εμπιστευθούν τους ειδικούς επιστήμονες και να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους σκοπίμως προωθούν την άρνηση και την αντίδραση στον εμβολιασμό, είτε αυτοί προέρχονται από παραθρησκευτικές οργανώσεις είτε από ακραίους εθνικιστικούς πυρήνες, είτε από αναρχοαριστεριστές και αντικρατιστές».

«Επιτέλους η κυβέρνηση θα πρέπει να τολμήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο σύνολο του δημόσιου τομέα, όπως και σε άλλους τομείς, όπως η εστίαση», προσθέτει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, παροτρύνοντας όλες τις δημότισσες και τους δημότες να κινηθούν με μέγιστη ταχύτητα στον εμβολιασμό.


- Advertisement -

Must Read