Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Οδηγίες για την απογραφή των πολιτών

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Οδηγίες για την απογραφή των πολιτών

Με το σύνθημα «Όλοι Μετράμε», ξεκίνησε και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη η Απογραφή Πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη διαδικασία από την οποία θα προκύψουν δεδομένα που επηρεάζουν την ζωή μας για την επόμενη 10ετία.

Σε αυτήν την απογραφή, λόγω και των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να απογράψουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τα μέλη του νοικοκυριού τους, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής,

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;

• Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
• Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
• Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!

Η συμμετοχή όλων μας στην απογραφή είναι καθοριστική γιατί δυναμώνει την «φωνή» του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Ο πληθυσμιακά ενισχυμένος δήμος είναι και δυνατός δήμος.

Το «πόσοι είμαστε» καθορίζει:

• Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λάβει ο Δήμος μας για έργα και υποδομές την επόμενη 10ετία. Επομένως καλύτερη ποιότητα ζωής.
• Την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από την Πολιτεία.
• Τη μεγαλύτερη αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την υγεία, την παιδεία και την ποιότητα ζωής.
• Την πολιτική εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και το δημοτικό συμβούλιο.

Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα!

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο δήμος μας, ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ για να ανέβει πιο ψηλά, ανάμεσα στους μεγάλους δήμους της Χώρας!

Τα προσωπικά σου δεδομένα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

• Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους σύμφωνα με τον νόμο.

• Ζήτησε την ταυτότητα του απογραφέα για τη δική σου ασφάλεια. Όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, όπου αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα