Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔ. Νεάπολης-Συκεών: Χωρίς σίτιση από σήμερα 185.000 μαθητές!

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Χωρίς σίτιση από σήμερα 185.000 μαθητές!

Άμεσες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά με επείγουσα επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, την οποία απέστειλε σήμερα στη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου με κοινοποίησή της στους προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Αφορμή της παρέμβασης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη αποτέλεσε η μη υπογραφή της νέας σύμβασης για τη σίτιση των μαθητών, καθώς η προηγούμενη έληξε χθες, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Αυτό, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, θα έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση γευμάτων για 4.500 μαθητές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και για πάνω από 185.000 μαθητών σε όλη τη χώρα.

Το θέμα έθεσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και στον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, ενώ είχε επαφές και με άλλους βουλευτές των κομμάτων.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και τον περασμένο Σεπτέμβριο για δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση με κοινή τους δήλωση των δημάρχων Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου.

Η επιστολή

Αναλυτικά η σημερινή επιστολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ αναφέρει τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, την 28η Φεβρουαρίου έληξε η σύμβαση για την παροχή σχολικών γευμάτων στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας, και -όπως γνωρίζουμε- μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση.

»Η αρνητική αυτή εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα η σίτιση των μαθητών με σχολικά γεύματα να διακοπεί επ’ αόριστον και να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 1-3-2021, 4.500 μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, αλλά και οι μαθητές σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας, θα στερούνται τα σχολικά γεύματα, και χωρίς κανείς να γνωρίζει το πότε θα ξαναγίνει η διάθεση των γευμάτων σε αυτούς. Και όπως είστε σε θέση να αντιληφθείτε, για κάποιους μαθητές αυτά τα γεύματα είναι άκρως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι οικογένειές τους.

»Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε πως επιβάλλεται να ακολουθηθεί η οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία ακολουθείται σε περιπτώσεις κατεπείγουσας ανάγκης, οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, οι οποίες και καθιστούν αδύνατη την τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοιχτές διαδικασίες.

»Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 32γ του Ν.4412/16 παρ. 2. η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση μπορεί να χρησιμοποιείται για δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε οποιαδήποτε από τις κατωτέρω περιπτώσεις: α)…….., β)…….., γ) στο μέτρο που είναι απολύτως απαραίτητο, εάν λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα Αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση.

»Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα, που έχει ως σκοπό να στηρίξει τους μαθητές και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους στις σχολικές μονάδες, να διακόπτεται χωρίς να έχει προβλεφθεί εγκαίρως η αδιάλειπτη συνέχισή του.

»Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, σας απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση και παράκληση να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη συνέχιση της σίτισης των μαθητών στα σχολεία του δήμου μας και συνακόλουθα όλης της Επικράτειας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα