Αρχική seleo Θέμα Δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη - Δείτε πού και πότε

Δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη – Δείτε πού και πότε

Δήμος Θέρμης

Συνεχίζονται και την τρέχουσα εβδομάδα, από σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου. Συγκεκριμένα:

– Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του ΚΑΠΗ ΘΕΡΜΗΣ

-Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν test στο χώρο του ΚΑΠΗ στο Πλαγιάρι.

– Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν rapid test επίσης στο ΚΑΠΗ Θέρμης.

Οι ώρες διενέργειας των rapid test θα είναι από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Διευκρινίζεται ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ σε όλους. Ωστόσο, επίσημο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, στο εξής θα μπορούν να το εκδώσουν μόνον όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης έως και έξι μήνες πριν. Σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον πολίτη για επανέλεγχο εντός της ημέρας.

Δήμος Καλαμαριάς

Από Δευτέρα 13 έως και Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:30-15:00 στο Θεατράκι της Χηλής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid 19.

Για άλλη μια φορά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Καλαμαριάς στέκεται δίπλα στους πολίτες και μάλιστα μία εβδομάδα, που ανοίγουν τα σχολεία και ο έλεγχος κρίνεται απολύτως απαραίτητος για την ασφάλεια τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Δήμος Παύλου Μελά

Στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, τις ημέρες Τρίτη 14, Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, τις ώρες 09:00 – 14:30.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει ότι έχουν συμπληρωθεί κατά τη διάρκεια του 2021, 18.954 δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι covid-19, σε 87 διοργανώσεις των κινητών μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στις ΔΕ Σταυρούπολης – Πολίχνης – Ευκαρπίας.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ):

α) Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Μενεμένης (Έλλης Αλεξίου 10).

β) Την Παρασκευή 17 από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στο Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων.

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το δελτίο ταυτότητάς τους και να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους. Το αποτέλεσμα της εξέτασης μπορεί να αναζητηθεί και να εκτυπωθεί από το gov.gr. Σε περίπτωση που τα εξεταζόμενα άτομα είναι ανήλικα (έως 18 ετών δηλαδή) πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ή από άτομο που έχει εξουσιοδότηση από το γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-