Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔράση για την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης στον σταθμό μετρό Αγίας Σοφίας

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης στον σταθμό μετρό Αγίας Σοφίας

Δράση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης αναμένεται να πραγματοποιήσει η Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στον σταθμό μετρό Αγίας Σοφίας.

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο της οποίας οι διοργανωτές θα διανείμουν μπλουζάκια με τυπωμένο το μήνυμα «Αποφεύγω τη θρόμβωση, ΖΩ ΜΕ ΜΕΤΡΟ». Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η δράση θα υλοποιηθεί στις 10:30 το πρωί με τους φοιτητές να προχωρούν στην διανομή του ανάλογου ενημερωτικού υλικού, ενώ θα υπάρξει υπενθυμιστική ομιλία από τον Καθηγητή κ. Χ. Σαββόπουλο και ταυτόχρονα αρχαιολόγος θα πραγματοποιήσει σύντομη ξενάγηση στις αρχαιότητες του συγκεκριμένου σταθμού. Η εκδήλωση θα κλείσει με ενημερωτική πορεία κατά μήκος της οδού Αγίας Σοφίας μέχρι την παραλία. Παράλληλα από την προηγούμενη ημέρα Γενικής Εφημερίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ , όλο το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των επειγόντων θα φοράει τα ίδια μπλουζακια, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού.

Επισημένεται ότι η κλινική προσπαθεί να καθιερώσει από τριετίας μια διαρκή ετήσια υπενθύμιση-πληροφόρηση του γεγονότος χρησιμοποιώντας ενημερωτικές πορείες σε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης, καθώς το πρόβλημα της αιμόστασης είναι από τα πλέον σημαντικά στον χώρο της υγείας αφού περίπου 25% των ασθενών υφίστανται τις συνέπειές της είτε ως νοσηλευόμενοι είτε ως εξωτερικοί ασθενείς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα