Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Χαλκηδόνος: Πέντε ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία...και ακόμη γίνονται έργα στα...

Δήμος Χαλκηδόνος: Πέντε ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία…και ακόμη γίνονται έργα στα κτίρια

Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκηδόνος επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου προκειμένου να ενημερωθούν από τους διευθυντές των σχολείων για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα σχολικά κτίρια, λίγες μόλις ημέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι.

 

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας συζήτησαν με τους Διευθυντές των σχολείων διάφορα θέματα που τους απασχολούν και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στα σχολικά κτίρια, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

 

“Προτεραιότητα μας ήταν και είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του συνόλου της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζοντας ότι “εργαζόμαστε καθημερινά και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

 

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση σχολικών κτιρίων έτους 2021», προϋπολογισμού άνω του 1.3 εκ. ευρώ, που αφορά εργασίες σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου σε συνέχεια των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια μέσω των σχολικών επιτροπών και μέσω άλλων δυο εργολαβιών συντήρησης και αποκατάστασης στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

 

Όπως τόνισε η κα Κωστοπούλου, στο μεγαλύτερο μέρος των σχολείων του Δήμου οι εργασίες συντηρήσεων έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ απομένουν ελάχιστες παρεμβάσεις σε ορισμένα εξ αυτών. “Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές μας σε χώρους ασφαλείς, καθαρούς και τακτοποιημένους. Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο αυτό και προχωρήσαμε σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν όμορφες αίθουσες και ασφαλείς αύλειους χώρους”, είπε η Αντιδήμαρχος Παιδείας.

 

Η ίδια επεσήμανε επίσης ότι όλα τα σχολικά κτίρια έχουν ήδη καθαριστεί και απολυμανθεί ενώ έχουν παραδοθεί σε όλα τα σχολεία υλικά απολύμανσης, καθαριότητας και αντισηπτικά υγρά για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών. Η κα Κωστοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καλή συνεργασία με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά.

 

Από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων υπογράμμισαν την αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το διαρκές, όπως χαρακτήρισαν, ενδιαφέρον της διοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα