Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Παύλου Μελά: Εκκινεί αύριο το φεστιβάλ παιδείας

Δήμος Παύλου Μελά: Εκκινεί αύριο το φεστιβάλ παιδείας

Με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις από μαθητές εκκινεί αύριο το 11ο φεστιβάλ παιδείας του δήμου Παύλου Μελάτου δήμου Παύλου Μελά, με σύνθημα “Έχε το νου σου στο παιδί” και διάρκεια μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η έναρξη του φεστιβάλ παιδείας θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, την Τετάρτη, 15 Μαΐου στις 19:00, με την χορωδία του 3ου δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης “Μίκης Θεοδωράκης”, καθώς και την θεατρική παράσταση “Κύριε Μπαμπά” από τους μαθητές του 1ου γυμνασίου Σταυρούπολης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Ασλανίδης αναφέρει τα ακόλουθα “Το Φεστιβάλ του Δήμου Παύλου Μελά είναι ένας θεσμός που μετρά αρκετά χρόνια πίσω του. Η αντοχή στον χρόνο σημαίνει ότι γίνεται κάτι σημαντικό, ότι υπάρχει ουσία. Δίπλα σε αυτήν υπάρχει φαντασία, μεράκι, συμμετοχή, αυθεντικό ενδιαφέρον. Όλα εκείνα τα υλικά που κάνουν έναν θεσμό πετυχημένο. Είναι ο δικός μας τρόπος να δώσουμε χώρο στα παιδιά. Στη δική του δημιουργικότητα, στη δική τους οπτική, στις δικές τους ευαισθησίες και ανησυχίες. Και με τον τρόπο αυτό μπορούμε να τα “ακούσουμε”, να δούμε για λίγο μέσα από τα μάτια τους. Ό,τι περνά από το χέρι μας, αξίζει να το φτιάξουμε για τα παιδιά”.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος παιδείας και δια βίου μάθησης, κ. Έλενα Λαδοπούλου δήλωσε πως “Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά έρχεται να δώσει τον πρώτο λόγο στα παιδιά. Για περίπου ένα μήνα, οι μικροί μας συμπολίτες γίνονται μεγάλοι καλλιτέχνες. Ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, ζωγράφοι και συμπαίκτες, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που δίνει την ευκαιρία της δημιουργικής έκφρασης. Γιατί Παιδεία δεν είναι μόνο η γνώση και η μάθηση. Παιδεία είναι όλα αυτά που κάνουν τον άνθρωπο ολοκληρωμένο, δημιουργικό, κοινωνικό και χαρούμενο”..

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του φεστιβάλ παιδείας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://pavlosmelas.gr/wp-content/uploads/2024/05/fest_paideias_2024.pdf

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα