Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔήμος Θεσσαλονίκης: Αλλαγές στο ωράριο φορτοεκφορτώσεων

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αλλαγές στο ωράριο φορτοεκφορτώσεων

- Advertisement -

Την πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις φορτοεκφορτώσεις ενέκρινε η Κανονιστική Επιτροπή μετά από σχετική διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων και των δημοτικών κοινοτήτων κατά το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα η σχετική συμφωνία προβλέπει πως η φορτοεκφόρτωση θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα από ότι μέχρι πρότινος το βράδυ, και θα ολοκληρώνεται νωρίτερα τις πρωινές ώρες. Αναλυτικότερα οι φορτοεκφορτώσεις φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου μέχρι 8 τόνους θα επιτρέπεται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7:00 το απόγευμα, έως τις 7:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Τα φορτηγά έως 3,5 τόνους θα μπορούν να προχωρούν σε φορτοεκφορτώσεις τις ημέρες Δευτέρα με Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι. Στο ίδιο πλαίσιο, τα φορτηγά μέχρι 1,5 τόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να φορτοεκφορτώνουν προϊόντα από τις 10:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι. Αναφορικά με την διανομή πάγου και κύβων πάγου επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση με φορτηγά έως 3,5 τόνους, από 1η Απριλίου έως 30 Οκτωβρίου κάθε χρόνου, για όλο το 24ωρο.

Ακόμα απαγορεύεται πλέον η διέλευση όλων των φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως ωφέλιμου φορτίου, από τις 14:00 μετά το μεσημέρι έως τις 19:00 το απόγευμα τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και από τις 14:00 μετά το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα το Σάββατο, εξαιρουμένων των αργιών, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Φορτηγών ΔΧ “Η Αναγέννηση”, κ. Στράτο Σαμιώτη “έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα συνεννόησης αλλά θα πρέπει οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης να αστυνομεύονται και να πολλαπλασιαστούν. Αρνητικό θεωρούμε ότι για τα φορτηγά μέχρι 1,5 τόνο περιορίστηκε το πρωινό ωράριο από τις 10.00 έως τις 14.00 ενώ μέχρι σήμερα ήταν ελεύθερη η στάθμευση όλο το 24ωρο. Επίσης για πρώτη φορά απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών από το ιστορικό κέντρο”.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα