Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμαρχος Δέλτα: «Να φύγει ο οικισμός Ρομά, αποτελεί υγειονομική βόμβα»

Δήμαρχος Δέλτα: «Να φύγει ο οικισμός Ρομά, αποτελεί υγειονομική βόμβα»

.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει αυτός ο οικισμός. Εγώ είχα κάνει και μια προωθημένη πρόταση: είναι καλύτερα να τους δοθούν δυνατότητες και μέσα από τα επιδόματα, που παίρνουν να συνδεθούν όλα αυτά με φορολογικές δηλώσεις και να μείνουν σε σπίτια παρά να μένουν σ΄ένα οικισμό, ο οποίος έγινε καταυλισμός.»
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτός ο οικισμός έγινε για να φιλοξενήσει 1.200 – 1.300 Ρομά, αλλά ήδη ξεπερνούν τους 3.500 και διαρκώς αυξάνονται, με τεράστια προβλήματα στις υποδομές αλλά και υγειονομικά προβλήματα, πρώτα εντός οικισμού. Εγώ έχω πει ότι αυτός ο οικισμός έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Είναι μια βόμβα, περιβαλλοντική και υγειονομική και κάποια στιγμή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Το λέω εδώ και 1,5 χρόνο. Δεν μπορεί σε μια περιοχή στα 150 στρέμματα να είναι 4.000 περίπου Ρομά.»
Γύρω από τον οικισμό, εξήγησε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με τα μπάζα που καταλήγουνε εκεί από διάφορες δραστηριότητες και από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη!
«Έχουμε εξαντληθεί. Δεν είναι δυνατόν η υπηρεσία του Δήμου Δέλτα να συλλέγει απορρίμματα ενός ολόκληρου συγκροτήματος, ούτε είναι αναγκασμένοι οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα να έχουν μειωμένη, να το πω έτσι, υπηρεσία καθαριότητας!»

Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης, με αφορμή και τα μπάζα που εντοπίστηκαν στον Γαλλικό ποταμό προερχόμενα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (πηγές του οποίου ανέφεραν πως ήταν προορισμένα για ορθή διαχείριση αλλά είχαν κλαπεί), το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων από άλλες περιοχές, είναι έντονο και στις προστατευόμενες εκτάσεις του Δήμου: «Είναι απαράδεκτο. Εδώ πρέπει να γίνει παρέμβαση της πολιτείας συγκεκριμένα και συλλογικά για να δούμε πώς προστατεύουμε αυτή την εξαιρετική κάλλους περιοχή αλλά και γενικά την ποιότητα ζωής του πολίτη. Ουσιαστικά το Εθνικό Πάρκο είναι 155.000 στρέμματα, είναι αυτό που είναι στο δίκτυο Natura και στη συνθήκη Ραμσάρ, είναι μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου Δέλτα. Είναι μια τεράστια έκταση και εμείς δεν διαθέτουμε ούτε καν δημοτική αστυνομία. Η περιοχή συνορεύει ουσιαστικά με το αστικό συγκρότημα, οπότε πολύ εύκολα κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες είτε οι ίδιοι, είτε μέσω κάποιων άλλων που κάνουν αυτή τη δουλειά, να συλλέγουν μπάζα, απορρίμματα και παντός είδους υλικά, πηγαίνουν σ΄αυτόν τον υπέροχο τόπο και τα πετάνε. Δεν είναι μόνο η περιοχή του Γαλλικού. Είναι οι οικισμοί των Κυμίνων, των Μαλγάρων. Εμείς καθαρίζουμε, αλλά μετά η αγροτική περιοχή γίνεται μέσα σε τρεις – τέσσερις μέρες μια αυτοσχέδια χωματερή. Και εκεί, αλλά κυρίως στην περιοχή πέριξ του οικισμού Αγία Σοφια, υπάρχουν οι συγκεκριμένοι οδοί που ακολουθούν οι παράνομοι για να πετάξουν τα μπάζα, είναι γνωστές αυτές οι διαδρομές, μπορούν να ελεγχθούν. Με τον εισαγγελέα έχουμε κάνει δύο συσκέψεις και έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές, που πρέπει να τηρηθούν!»

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα