Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔέλτα Αξιού: Ένας μικρός παράδεισος κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Δέλτα Αξιού: Ένας μικρός παράδεισος κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να πας μακριά για να βρεθείς σε ένα μικρό παράδεισο. Το Δέλτα του Αξιού στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού κόλπου, κοντά στη Θεσσαλονίκη, είναι ένας από αυτούς. Αποτελεί μέρος του εθνικού πάρκου που περιλαμβάνει τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, το δέλτα του ποταμού Αξιού, καθώς και την κοίτη του, το δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και τους υγροτόπους της Αλυκής Κίτρους.
Η περιοχή αυτή έχει ενταχθεί στο δίκτυο οικολογικών περιοχών της Ευρώπης Natura 2000. Παράλληλα, προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ για τους υγροτόπους.
Ένα ολόκληρο ζωικό και φυτικό βασίλειο βρίσκεται εκεί με 298 είδη πουλιών, 350 είδη φυτών, 40 είδη θηλαστικών, 18 είδη ερπετών, 9 είδη αμφιβίων, ακόμη και κοπάδια αλόγων.
Η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη αυτό που έχει ανάγκη, δηλαδή ηρεμία, γαλήνη, ομορφιά, δυνατές εικόνες, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες που ο ήλιος πέφτει και τα χρώματα γίνονται πιο έντονα.
Με σεβασμό και διακριτικότητα μπορείτε να παρατηρήσετε πολλά ειδή πουλιών που άλλα περαστικά και άλλα μόνιμα συλλέγουν την τροφή της ημέρας και δίνουν ισορροπία στο περιβάλλον.
Φωτογραφήστε και φωτογραφηθείτε σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που αν και υπο προστασία ποιος ξέρει πόσο ακόμη θα υπάρχει..
Κείμενο – Φωτογραφίες: Nicolas Economou Photography

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα