spot_imgspot_img
Αρχικήseleo ΘέμαΓρ.Τάσιος για νέα μέτρα: Ακυρώσεις τελευταίας στιγμής στη Θεσσαλονίκη – Θα...

Γρ.Τάσιος για νέα μέτρα: Ακυρώσεις τελευταίας στιγμής στη Θεσσαλονίκη – Θα κάνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο (Βίντεο)

Τα νέα μέτρα για τη μετάλλαξη «Όμικρον» που λαμβάνει η μια χώρα μετά την άλλη, αναγκάζουν χιλιάδες ταξιδιώτες να ανατρέψουν τα σχέδια τους για τα Χριστούγεννα.
Κρατήσεις σε ξενοδοχεία ακυρώνονται, με αρκετούς ταξιδιώτες να αναβάλλουν το ταξίδι τους στο εξωτερικό.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τσάτσου 

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών. Εξαιρούνται όσοι έχουν φύγει από την Ελλάδα και έχουν επιστρέψει εντός 48 ωρών.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των υπηκόων τρίτων κρατών από οποιοδήποτε σημείο εισόδου και με οποιονδήποτε τρόπο ή με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Κυριακή, μίλησε  στο Seleo.gr, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόριος Τάσιος.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσιος, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η πανδημία, δυστυχώς την τελευταία στιγμή φέρνει ακυρώσεις και ιδιαίτερα, στον κόσμο που θέλει να έρθει από το εξωτερικό, Βαλκάνια για τη πόλη της Θεσσαλονίκης, ίσως για την Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα. Αυτό δυστυχώς μας δημιουργεί αρκετά προβλήματα, όμως περιμένουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, από την ελληνική αγορά, που μπορεί να μην ταξιδέψει στο αντίστοιχα εξωτερικό και να κάνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο », δήλωσε στο Seleo.gr, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόριος Τάσιος.

Αναλυτικά η ΚΥΑ.
Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης αυτών, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και να φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο.

Εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας και να φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο.

Σημειώνεται, σύμφωνα με την ΚΥΑ πως τα παραπάνω ισχύουν και για ανήλικους από πέντε ετών και πάνω. Ειδικώς οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα που προέρχονται από τα κράτη: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι εισέρχονται στη Χώρα, εφόσον η είσοδός τους επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα, με τις πρόσθετες προϋποθέσεις: α) να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο είτε με τη μέθοδο PCR είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), στα σημεία εισόδου της Χώρας και β) να υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό αποκλειστικά σε ξενοδοχεία καραντίνας που υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα (10) ημερες από την είσοδό τους στην ελληνική Επικράτεια. Ο περιορισμός της περ. β) λήγει με τη διενέργεια αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου με τη μέθοδο PCR, τη δέκατη ημέρα του προσωρινού περιορισμού.


 

Must Read