Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓεμάτες οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - «Περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι, για να...

Γεμάτες οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης – «Περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι, για να μεταφέρουν άλλον ασθενή»

Σε αδιέξοδο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεδομένου ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «λειτουργούν οι μισές ΜΕΘ».

Συγκεκριμένα, στο «ΑΧΕΠΑ» τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ. Οι δεκαπέντε κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο είναι γεμάτες με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στους θαλάμους χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή μέσα από ΜΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι τριάντα κλίνες ΜΕΘ covid που διαθέτει το «Παπανικολάου» είναι επίσης γεμάτες. «Περιμένουν να αδειάσει κρεβάτι, για να μεταφέρουν άλλον ασθενή», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος. Όσον αφορά τα γενικά περιστατικά, λειτουργούν εννέα κλίνες με τέσσερις γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας εντατικολόγος. «Από την πίεση, δήλωσε παραίτηση», σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο που σημειώνει ότι «μεγάλα χειρουργεία δεν μπαίνουν λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ».

Γεμάτες οι δώδεκα κλίνες ΜΕΘ covid και στο «Παπαγεωργίου». Απόγνωση επικρατεί στο «Ιπποκράτειο» με 15 κλίνες ΜΕΘ covid γεμάτες.

«Οι αναστολές εργασίας 750 συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη αποδιοργάνωσαν τα νοσοκομεία» υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος. «Οι τρίμηνες συμβάσεις που προβλέπει ο νόμος δεν προκαλούν το ενδιαφέρον υποψηφίων» αναφέρει στο seleo.gr εξηγώντας ότι «αντικαταστάθηκαν υγειονομικοί σε βοηθητικές ειδικότητες και όχι σε νευραλγικές θέσεις».

Τέλος, τονίζει την ανάγκη «να γυρίσουν πίσω οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή, με δύο rapid test ανά εβδομάδα».

Θεοδώρα Απότα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα