Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Αποτροπιασμός για τον χαρακτηρισμό “μπάτσος” από βουλευτή της ΝΔ

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Αποτροπιασμός για τον χαρακτηρισμό “μπάτσος” από βουλευτή της ΝΔ

Την αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «μπάτσος» από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, στον «αέρα» του ΣΚΑΪ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωσε λέγοντας ότι ‘’εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συγκεκριμένη δήλωση και καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό προς την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό”.

 

Η ανακοίνωση της ΕΑΥΘ:

Ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός “μπάτσος” δια στόματος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η προκατάληψη απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς είναι τόσο βαθιά ριζωμένη, ώστε ακόμα και θεσμικοί φορείς της Πολιτείας δεν αντιλαμβάνονται το βάρος των λεγόμενων τους.

Σε μια σύγχρονη κοινωνία, είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό, ο Αστυνομικός να αναφέρεται ως “μπάτσος” σε σχολικά βιβλία και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου αντί να συμβάλλουν στην αποβολή τέτοιων ιδεοληπτικών καταλοίπων του παρελθόντος, να την επαναλαμβάνουν στο δημόσιο τους λόγο τους, επικυρώνοντας την.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συγκεκριμένη δήλωση και καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό προς την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον Πολίτη και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα