Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑντίγραφα εκμαγείων της αρχαίας Στρέψας παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Αντίγραφα εκμαγείων της αρχαίας Στρέψας παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

- Advertisement -

Εκμαγεία αντίγραφα αρχαιοτήτων πρόκειται να παρουσιάσει την προσεχή Κυριακή 26 Μαΐου, στις 11:00, η αντιδημαρχία πολιτισμού του δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη, σε συνεργασία με το “Σύλλογο Απανταχού Γηγενών Επιστημόνων Γυναικών Πυλαίας – Αρχαίας Στρέψας” στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.

Τα εκμαγεία αυτά αποτελούν πιστά αντίγραφα αρχαιολογικών θησαυρών που ανακαλύφθηκαν από την αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της αρχαίας Στρέψας, σημερινής Πυλαίας, που στεγάζονται στην στέγη πολιτισμού στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Η δημιουργία τους και η εν συνεχεία στέγασή τους, είναι το αποτέλεσμα της παραγωγικής συνεργασίας του δήμου με θεσμικούς φορείς της αρχαιολογίας και με την επιστημονική συνδρομή του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το οραματίστηκε ως εγχείρημα ο Σύλλογος Επιστημόνων Γυναικών Πυλαίας – Αρχαίας Στρέψας”, πρωτοβουλία που “αγκαλιάστηκε” εμπράκτως από τον δήμαρχο Πυλαίας–Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Ανατολή Κωνσταντινίδου και το Δ.Σ. του δήμου.

Από την πλευρά του σε μήνυμα του δήμαρχος Πυλαίας–Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αναφέρει “Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η δύναμή μας. Είναι το τεκμήριο της ταυτότητας μας που οφείλουμε να αναδείξουμε, να διατηρήσουμε και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Είναι η πορεία μας μέσα στους αιώνες και ο οδηγός μας για το αύριο. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη της ανεκτίμητης ιστορίας μας.”.

Στο Πέτρινο πολιτιστικό κέντρο στεγάζονται εκθέματα πολιτιστικής κληρονομιάς από την ευρύτερη περιοχή της Πυλαίας, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην ιστορία της Πυλαίας από το 2500π.Χ. έως και τα υστεροβυζαντινά χρόνια. Στόχος, της διοίκησης του Δήμου, ο συνεχής εμπλουτισμός του πολιτιστικού κέντρου προκειμένου να προβληθεί και να αναδειχθεί το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα