Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΈρχεται το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ταινίες από όλο τον κόσμο που περιγράφουν την ανθρώπινη κατάσταση, την πολύπλοκη παγκόσμια πραγματικότητα και αποδεικνύουν τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική και σημασία της τέχνης του ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στις αίθουσες του 26 Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως 17 Μαρτίου. Θα προβληθούν 250 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσά τους 112 παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό Δημήτρη Παπαϊωάννου, φωτίζοντας τις πολύπλευρες πτυχές ενός καλλιτέχνη που διατρέχει διαφορετικές μορφές τέχνης και έκφρασης. Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος θα απονεμηθεί στον κορυφαίο δημιουργό Φερνάντο Τρουέμπα που ανοίγει το φεστιβάλ με την ταινία του «Πυροβόλησαν τον πιανίστα», ενώ ξεχωρίζει το αφιέρωμα στο θαρραλέο και πρωτοποριακό σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Από το 2018 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, καθώς η ταινία που κερδίζει στο διεθνές διαγωνιστικό τον Χρυσό Αλέξανδρο μπαίνει στη λίστα προεπιλογής για το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια σειρά από εκδηλώσεις που αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορική επέτειο, αλλά και στους αντιδικτατορικούς αγώνες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα