Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Δωρεάν εργαστήριο Οrigami στο Πανόραμα

Δωρεάν εργαστήριο Οrigami στο Πανόραμα«Φτιάξτε και χαρίστε μια χάρτινη καρδιά». Αυτός είναι ο τίτλος των εργαστηρίων Origami που διοργανώνει τις επόμενες ημέρες ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την εικαστικό Μυρτώ Δημητρίου.Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν  στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, καθημερινά από τις 5 μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το origami είναι μια ιαπωνική εικαστική τέχνη χαρτοδιπλωτικής, αλλά και ταυτόχρονα ένας τρόπος διασκέδασης. Ξεκίνησε από την Ιαπωνία το 790 μ.Χ. και εξελίσσεται μέχρι σήμερα, όπου διδάσκεται και ως μάθημα στα σχολεία. Εχει δε εφαρμογές σε πολλούς τομείς: από τα μαθηματικά, την ιατρική, την αρχιτεκτονική, τη διαστημική μέχρι και τη νανοτεχνολογία.

Η Μυρτώ Δημητρίου είναι η μοναδική Ελληνίδα Instructor Origami, έχοντας πάρει δίπλωμα διδασκαλίας της εικαστικής αυτής τέχνης από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό, ενώ είναι και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες. Στις 31 Μαΐου του 2012, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την  Ιαπωνική πρεσβεία δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο Οrigami του κόσμου. Περίπου 10.000 άτομα δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί και δημιούργησαν το νούφαρο-μονάδα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να σχηματισθεί η εικόνα του Λευκού Πύργου. Η εικόνα αποτελούνταν από 40.000 νούφαρα και καταλάμβανε συνολική έκταση 403 τ.μ.!