Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Δωρεάν μαθήματα ανώδυνου τοκετού στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

Δίπλα σε μέλλοντες γονείς με μία ακόμα πρωτοβουλία βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν σωστά για τη μεγάλη στιγμή! Συγκεκριμένα, πρόκειται να λειτουργήσει δωρεάν τμήματα προετοιμασίας νέων γονέων και παροχής μαθημάτων ανώδυνου τοκετού.

Την όλη οργάνωση έχουν αναλάβει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης. Οι συνεδρίες θα περιλαμβάνουν ενημέρωση για τη διατροφή και τη φροντίδα κατά την περίοδο της λοχείας, ψυχοπροφύλαξη και προετοιμασία των ζευγαριών για το γονεϊκό τους ρόλο, ασκήσεις για τον ανώδυνο τοκετό, συμβουλευτική για το μητρικό θηλασμό, καθώς και παροχή εύστοχων συμβουλών για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του νεογέννητου.

Τα τμήματα απευθύνονται σε έγκυες γυναίκες μετά τον 3ο μήνα της κύησης, οι οποίες δεν παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως επίσης σε άνδρες, υποψήφιους μπαμπάδες. Τα μαθήματα θα οργανωθούν σε 8 δίωρες συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση, θα ξεκινήσουν τον προσεχή Φεβρουάριο και θα φιλοξενηθούν στον Παιδικό Σταθμό Ακροπόλ (Κιμ. Σαπουντζόγλου και Τσακάλωφ, Συκιές, 1ος όροφος).

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών (Στρ.Σαράφη και Ι.Μιχαήλ, δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, τηλέφωνο: 2313 313151).