Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Διαμαρτυρία των καθηγητών του ΤΕΙΘ για την εισβολή των ΜΑΤ στο ίδρυμα

Σε διαμαρτυρία για την εισβολή των ματ στους χώρους του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απομακρύνουν τους νεαρούς που συγκεντρώθηκαν  έξω από τα γραφεία της διοίκησης, προχώρησε ο Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ.

Η ομάδα των νεαρών διαμαρτυρόμενων διαλύθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους του ιδρύματος και εντός του κτιρίου διοίκησηςμετά από πρόσκληση της διοίκησης του ιδρύματος .

Ο Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκε στην διοίκηση του ΤΕΙ για την «απρόκλητη», όπως την χαρακτήρισε, είσοδο της αστυνομίας στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα καταγγέλλει το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, που αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται σε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί ποινικές πράξεις.

Υπενθυμίζεται οτι οι νεαροί διαμαρτυρήθηκαν για για την επιχείρηση εκκένωσης των φοιτητικών εστιών "Δέλτα" του ΤΕΙ, πριν λίγες μέρες, οι οποίες βρισκόταν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΜΠΕ

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.