Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

«Να καταβληθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις από τη δράση του Γ'Ράιχ»

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, που αφορούν τις κάθε φύσεως Γερμανικές αποζημιώσεις από τη δράση του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


«Σε αυτές, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί και η επιστροφή των λύτρων που κατέβαλε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για να απαλλάξει τα μέλη της από την καταναγκαστική εργασία στην οδοποιία, σε λατομεία-μεταλλεία και εργοτάξια (κατασκευή αεροδρομίου Σέδες) της Μακεδονίας.
Επίσης, η Γερμανία πρέπει να επιστρέψει στη χώρα μας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής (1941-1944).
Η Γερμανική κυβέρνηση που τόσο συχνά επικαλείται την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και τις υποχρεώσεις των μελών της, πρέπει και η ίδια να αναλάβει πλέον τις υποχρεώσεις της προς τα υπόλοιπα κράτη  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τη δράση του Γ’ Ράιχ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.