Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Ξύλο στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Εν μέσω έντασης και συμπλοκών μεταξύ σπουδαστών άρχισε το πρωί η εκλογική διαδικασία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Νωρίς το πρωί (8.00 π.μ.) σπουδαστές των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ συγκεντρώθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΤΕΙ, όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία, μαζί με μέλη του Συλλόγου Έκτακτου Προσωπικού που είχαν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου 4009/11 και της πραγματοποίησης των εκλογών.

Στο μεταξύ, σπουδαστές που πρόσκεινται στην παράταξη της ΔΑΠ εμπόδιζαν την είσοδο στο ΤΕΙ άλλων φοιτητών και τη διανομή φυλλαδίων από σπουδαστές που ήταν συγκεντρωμένοι στη διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές και βία.

Για το περιστατικό οι Σύλλογοι των μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταγγέλλουν ως απαράδεκτες και επικίνδυνες τις ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου, αλλά και σε κάθε μορφή βίας κατά των δημοκρατικών διαδικασιών. Καταγγέλλουν, εξάλλου, την παρουσία έξω από το ΤΕΙ της αστυνομίας, μετά από αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής προς τον εισαγγελέα για περιφρούρηση της εκλογικής διαδικασίας. Μέλη του ΜΑΣ κατήγγειλαν, επίσης, ότι σπουδαστές του ΤΕΙ δέχθηκαν επίθεση με ξύλα, λοστούς και αλυσίδες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Πάντως, οι εκλογές, που ξεκίνησαν στις 9.00 το πρωί, διεξάγονται μέχρι στιγμής κανονικά, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3.00 μ.μ. Οι 291 εκλέκτορες θα αναδείξουν οχτώ από τους 15 υποψήφιους ως εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου. Μοναδικό εκλεκτορικό κέντρο ορίστηκε η αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου διοίκησης.

Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ