Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

ΣΕΥΑΘ - Εκλογές 6ης Μάη: σταματάμε τις ιδιωτικοποιήσεις!

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποφάσισε την εθνικοποίηση της εταιρείας Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την οποία διαχειρίζεται το θυγατρική του ισπανικού Δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και διέταξε την κατάληψη των χώρων της από το στρατό.


«Το διάταγμα έχει ως στόχο να εθνικοποιηθεί υπέρ της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Ende), για λογαριασμό του κράτους, το πακέτο των μετοχών που κατέχει η εταιρεία», δήλωσε ο Έβο Μοράλες κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Λα Πας.
Επισήμανε ότι το κράτος είχε κάνει επένδυση και άλλοι επωφελήθηκαν.
Ο Έβο Μοράλες δεν διευκρίνισε πώς θα αποζημιωθεί η ισπανική εταιρεία.
Πριν από δύο χρόνια, επίσης την Πρωτομαγιά, ο Μοράλες αποφάσισε την εθνικοποίηση των ηλεκτροπαραγωγών μονάδων.
Στην εθνικοποίηση τριών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας -μιας γαλλικής, μιας βρετανικής και μιας βολιβιανής- προχώρησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Με την κίνηση αύτή το κράτος ελέγχει το 80% της παραγωγής και στοχεύει στον πλήρη έλεγχο του τομέα, δήλωσε ο ίδιος.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνικής εταιρείας ηλεκτρισμού, οι εταιρείες που εθνικοποιούνται είναι η Corani (η οποία ελεγχόταν από την Inversiones Econergy Bolivia SA, θυγατρική της γαλλικής GDF Suez), η Guaracachi (θυγατρική της βρετανικής Ruelec PLC) και η Valle Hermoso (της βολιβιανής κοινοπραξίας Bolivian Generating Group).
Την εθνικοποίηση ανακοίνωσε και ο αρχηγός της αστυνομίας Όσκαρ Νίνα.
«Πήραμε τον έλεγχο των γραφείων έπειτα από προεδρικό διάταγμα που ζητά την εθνικοποίηση των ELFEC, Corani και Valle Hermoso» δήλωσε ο Νίνα.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, εθνικοποιούν τον ιδιωτικοποιημένο πλούτο τους, έπαθαν και έμαθαν, αντίθετα, οι δικοί μας κυβερνώντες-μεσίτες ετοιμάζονται να χαρίσουν τα πάντα σε ιδιώτες, θα τους αφήσουμε; Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δεσμεύσεις τους για ιδιωτικοποιήσεις.

Στις εκλογές της 6 Μάη ας τους σταματήσουμε, ας τους στείλουμε σπίτι τους, όλοι μαζί μπορούμε