Προειδοποίσηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Στις 05/02 οι προκριματικοί μαθητικοί αγώνες επιχειρηματολογίας

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας με τη συμμετοχή μαθητών από 44 σχολεία της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης του δήμου Πυλαίας, τις ώρες 9.00-16.00, από τους οποίους θα προκριθούν οχτώ σχολεία για τον τελικό των πανελλαδικών αγώνων που θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα.

Οι πανελλαδικοί μαθητικοί αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας διεξάγονται επί έντεκα συνεχείς χρονιές, υπό τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του υπουργείου Παιδείας. Στους φετινούς αγώνες συμμετέχουν συνολικά 600 μαθητές από 88 σχολεία της Αττικής, της Θράκης, της Κρήτης, της Μακεδονίας και της Φωκίδας. Στη διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και τους κανόνες του Λόγου και του Αντίλογου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση και η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων που διαγωνίζονται σε ένα καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, καθώς θα πρέπει να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις της αντίπαλης ομάδας.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.